X

Marratxí estrena un reglament de colònies felines

L'objectiu és controlar la població de moixos assilvestrats al municipi

19/05/2023

Marratxí estrena un reglament de colònies felines

Nofre Pasqual

Marratxí disposa ja d’un reglament de control de les colònies felines del municipi. Han fet falta tres anys de negociació amb les entitats que es fan càrrec de mantenir-les per consensuar un text que cerca controlar la població de moixos comunitaris. Una població en constant creixement.

Segons les darreres xifres oficials, a Marratxí actualment hi ha 25 colònies felines que apleguen al voltant de 600 moixos. És una xifra, però, que -segons les entitats animalistes del municipi- no es correspon amb la realitat, ja que afirmen que la població de moixos assilvestrats és molt superior. Amb el nou reglament, el Consistori vol regular-ne aquestes colònies, perquè afirmen que l’excés de moixos és un problema.

El nou reglament estipula com han de ser les colònies i quin tractament s’ha de donar als animals. Estableix, per exemple, que tots els moixos s’han d’esterilitzar i xipar.

Una quarantena de voluntaris es fan càrrec del manteniment dels moixos: els donen menjar i mantenen nets els espais on habiten.
El que no estipula el reglament és un pressupost municipal per cobrir les despeses que genera aquest manteniment.

Les colònies felines de Marratxí s’ubiquen en espais públics i les seves dimensions són variables. Al cementeri municipal n’hi ha una de 6 moixos, però la majoria n’acullen 40 o més.

19/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris