X

Marta Vidal, sobre les queixes dels VTC per la llei del taxi: “Estam davant una regulació molt complexa”

Les patronals dels VTC han traslladat al Govern la seva "profunda decepció" per la normativa i alerten de la seva anticonstitucionalitat

07/02/2024

Redacció

Les patronals més representatives del sector dels VTC han enviat una carta a la presidenta del Govern, Marga Prohens, per expressar-li la seva “profunda decepció” per la nova llei del taxi que regula la seva activitat. UNAUTO i FENEVAL asseguren que la norma va en contra de la Constitució i del dret europeu.

Així mateix, recorden que la normativa manté la restricció d’una precontractació dels VTC mínima de 30 minuts, sobre la qual el Suprem ha manifestat recentment la seva il·legalitat per ser contrària a la Constitució, i fan referència a la inclusió en la llei de la prohibició que els VTC aparquin en llocs de concentració de demanda, com hotels, centres comercials, ports i aeroports, poques setmanes després que el Suprem va anul·lar una restricció similar a la Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, les patronals adverteixen que la llei aprovada aquest dimarts passat en el Parlament “no farà sinó empitjorar la falta de serveis de mobilitat que, de manera crònica, pateixen ciutadans i turistes de les Balears”.

Per la seva part, la consellera d’Habitatge i Mobilitat, Marta Vidal, ha assegurat que s’està fent feina de manera conjunta amb el sector, tot recopilant dades, per elaborar “una regulació definitiva realment complexa”, ja que la normativa europea només permet establir limitacions sobre la base de raons d’urgència o estricta necessitat.

07/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris