X

Martí March: “Tots els indicadors demostren que l’educació de les Illes Balears està millorant”

La conselleria d'Educació forma els docents per facilitar l'aplicació de la LOMLOE a les aules i farà reunions per informar dels detalls les famílies de l'alumnat

12/09/2022

Martí March: “Tots els indicadors demostren que l’educació de les Illes Balears està millorant”

El curs escolar 2022-2023 comença marcat per l’aplicació de la LOMLOE. Una llei sobre la qual encara hi ha desconeixement. És per això que, des de la FAPA, reclamen que se n’informi amb més detall les famílies.

La seva vicepresidenta, Cristina Conti, considera que és necessari que s’expliqui “perquè hi ha molts de canvis profunds i no han d’arribar de sobte a l’alumnat, amb conseqüències”. “Han de saber que els butlletins de notes ja no seran com eren abans, que la manera de fer a les aules tampoc serà com era abans i, d’acord amb això, hi ha una feina important; també, pels canvis d’assignatures i els que es produeixen dins el batxillerat, que són molt importants”, ha afegit la vicepresidenta de la FAPA.

La seva entrada en vigor, però, ja ha deixat algunes conseqüències que pateixen tant alumnes com equip docent. I és que, tal com assegura la presidenta d’Escola Catòlica, Llúcia Salleras, hi ha hagut retards amb els llibres. “Els currículums autonòmics es varen publicar a finals de juliol i, per tant, tot el que puguin ser aquells llibres dels quals es fa una versió autonòmica i esperaven a tenir-ne la versió definitiva”. Ara bé, fa una crida a la calma: “Els professors són professionals i, si els nins dins les aules no duen els llibres, ja cercaran altres eines alternatives“.

Una situació que crea incertesa entre els docents, cosa de la qual en són conscients des de la Conselleria i que intenten suavitzar. “El febrer ja vàrem donar a conèixer les línies generals de la reforma dels currículums, hem fet reunions amb més de 1.500 persones, continuarem formant i estam treballant amb les famílies per donar la informació per tenir les claus del que serà la reforma educativa, que és positiva”, ha explicat, per la seva part, el conseller d’Educació, Martí March.

Amb tot, March recorda que s’ha aconseguit disminuir les ràtios. De fet, afirma que a les Illes Balears aquesta se situa per sota de la mitjana estatal. Ara bé, el conseller també recorda que hi ha “més variables per millorar l’educació”. I afegeix: “Tots els indicadors que tenim, des de PISA fins a repeticions, promocions i tot el que significa la millora de l’abandonament escolar prematur, demostren que estam millorant gràcies a la col·laboració de tots”.

12/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris