X
7

Masha Aliójina, de Pussy Riot: “A Rússia, fa molt de temps que anam camí a l’infern”

La integrant del col·lectiu artístic i feminista rus conversarà aquest dimecres amb el periodista Miquel García, d'IB3 Notícies, a la Biennal del Pensament, a Palma

11/10/2022

Masha Aliójina, de Pussy Riot: “A Rússia, fa molt de temps que anam camí a l’infern”

“Fa molt de temps que a Rússia anam camí a l’infern“. Són paraules de Masha Aliójina, membre del col·lectiu rus Pussy Riot. El 2012 varen ser condemnades a dos anys de presó per una protesta en una catedral de Moscou. “Després de nosaltres, hi ha hagut molta gent que ha passat encara més temps a presó; algunes persones han estat assassinades per ser opositores al règim“, lamenta l’activista.

En aquesta acció, cantaven ‘Verge Maria, lliura’ns de Putin’. Anticipaven un autoritarisme que avui dia manté en vil el món sencer. Masha explica que la repressió no va començar el febrer, sinó molt temps enrere, però el febrer passat —explica— “el Govern va crear noves lleis, després de la invasió“. “És il·legal dir que la guerra és una guerra, és il·legal escriure qualsevol crítica contra l’Exèrcit rus, és il·legal demanar sancions al Govern… Així que, segons la llei russa, ara tot el que faig és il·legal“, diu Masha.

Després d’una persecució i censura contínues, i amb l’esclat de la guerra a Ucraïna, Masha va decidir fugir del país disfressada de repartidora. Ara, gira amb les Pussy Riot per denunciar la realitat que viu el poble rus. “Com molta gent, vull tornar, i construir una altra Rússia. La pregunta és com i quan?“, es demana Masha.

Gràcies a la Biennal del Pensament, que se celebra a Palma, podreu descobrir la seva història. Serà aquest dimecres a sa Feixina, en una entrevista que conduirà el periodista d’IB3 Notícies Miquel García.

11/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT