Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Una massa d’aire molt càlid abraça les Illes

Primera glopada d'aire càlid de juliol i perspectiva, la setmana que ve, d'arribada de calor extrema

/EFE


Hem encetat el mes de juliol amb temps tranquil. Estiu de ple però amb temperatura mínima molt bona de dur. Queden lluny les mínimes tropicals, gairebé tòrrides de mitjan mes de juny. Avui pràcticament a tot l’arxipèlag hem davallat de 20ºC. Les estacions de l’interior de les illes totes han davallat de 20ºC i moltes situades a la costa també ho han fet. A Eivissa i a Formentera, per exemple, han estat per davall de 20ºC aquesta nit passada.

Aquesta situació, que és bona de dur, té les hores comptades, som a punt d’encetar un període molt càlid, pujarà la mínima i la màxima a tot l’arxipèlag. Una massa d’aire molt càlid abraçarà la Mediterrània occidental durant els pròxims dies. Avui la temperatura màxima serà 1 o 2ºC més alta que ahir, arribarem a 35 – 36ºC a l’interior – nord de Mallorca i a 32ºC a Menorca i Pitiüses. El cel estarà destapat.

Demà

El cap de setmana començarà amb una pujada de la temperatura mínima, anit no refrescarà tant, arran de mar hi haurà nit tropical, temperatura mínima per damunt de 20ºC, i també pujarà la temperatura a l’interior fregant aquesta temperatura. La màxima serà molt semblant a la d’avui. Valors que se situaran entre els 32 i 36ºC. El cel estarà destapat, amb pols en suspensió. El vent dominant bufarà de llebeig (sud-oest), a la mar tendrem marejol i mar arrissada.

Diumenge

Diumenge continuarem amb el cel gairebé destapat, arribaran més niguls alts però no seran gaire destacables, a estones deixaran el cel un poc enteranyinat. La temperatura serà molt alta, sobretot la màxima. Es generalitzaran els valors de temperatura per damunt dels 32 o 33ºC, amb puntes de màxima de 35-37ºC. El vent a primera hora serà de llebeig (sud-oest) i a darrera hora girarà a gregal (nord-est). Al nord de l’arxipèlag refrescarà una mica a partir del capvespre. La mar estarà tranquil·la, marejol generalitzada.

L’inici de la propera setmana estarà marcat per la calor intensa, dilluns una temperatura més continguda però dimarts farà un dia feixuc, cel destapat amb mínimes tropicals o tòrrides i màximes que poden arribar a 38ºC.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...

Arriba una important gota freda a les Illes: pluges i tempestes fortes

Es preveuen precipitacions intenses que poden superar els 50 l/m2 en només una hora i els 100 l/m2 en 24...

Ruixats pel darrer cap de setmana de l’estiu: “Setembre, eixuga les fonts o se’n duu els ponts”

Dimecres començarà la tardor astronòmica i el temps que s’espera serà adient a l’època