6

Massa càstig per al Reial Mallorca a Anoeta

El conjunt vermell perd per la mínima (1-0) i acaba sense premi un partit en què ha gaudit de bones opcions per marcar

21/10/2023

El Mallorca acumula ja cinc jornades sense guanyar després de perdre en la seva visita a la Reial Societat. El conjunt de Javier Aguirre ha caigut a Anoeta tot i fer un partit sòlid. Un solitari gol de Brais Méndez al minut 64 després d’una assistència de Kubo ha estat suficient perquè els tres punts quedin a Sant Sebastià.

Javier Aguirre ha recuperat la defensa de cinc i ha donat entrada a Copete i a Cyle Larin. El canadenc ha estat titular per segona vegada aquesta temporada i ha gaudit de gran protagonisme. Just començar, combina amb Muriqi i remata davant Remiro, que refusa el seu xut amb el braç. Larin se’n ha anat enterra en aquesta acció i el Mallorca ha reclamat penal, però l’àrbitre no ha considerat sancionable l’acció de la Reial.

Al minut 11, el Mallorca ha tengut una nova ocasió claríssima. Dani Rodríguez veu Larin ben posicionat i li fa una passada llarga. El canadenc corr més que els defensors, la controla i queda tot sol davant Remiro, però remata al cos del porter navarrès. La Reial ha anat entrant a poc a poc al partit, però sense ocasions clares. Al minut 19, Carlos Fernández remata amb una xilena forçada sense perill. Molt més clara ha estat la rematada de Dani Rodríguez de cap al minut 27. La pilota surt fregant el pal.

L’oportunitat més clara dels locals ha arribat al 35. Un xut de Zakharyan amb la dreta que se’n va desviat. Als darrers minuts de la primera part, el Mallorca s’ha carregat de targetes. Lato i Antonio Sánchez han vist la groga com ho havia fet Copete abans. Tres cartolines per als vermells , que han acabat el primer temps demanant penal de Mikel Merino sobre Copete.

El Mallorca ha seguit mossegant al segon temps. Al 52, Dani Rodríguez posa a prova Remiro i el refús del porter cau als peus de Larin. El canadenc remata i el porter l’atura amb el braç. Barrenetxea ho ha intentat des d’enfora i el seu xut se’n ha anat massa alt. Els locals generaven poc perill, fins que al minut 59, el partit ha canviat amb l’entrada de Take Kubo. I la seva primera intervenció ha acabat amb gol. El japonès, ex del Mallorca, centra i Brais Méndez remata al fons de la xarxa. Ha estat una poalada d’aigua freda per al Mallorca, que dos minuts més tard ha estat a punt de lamentar-se una altra vegdada. Mikel Oyarzabal marca el segon dels bascos en posició antirreglamentària. L’àrbitre anul·la la diana després de la revisió del VAR.

El Mallorca ha mogut la banqueta per cercar l’empat. Han sortit Copete i Lato i han entrat Morlanes i Jaume Costa. Antonio Sánchez i Larin també han donat pas a Abdón i Amath. Amb l’equip decidit a empatar, Samu Costa, ha tengut una bona ocasió al minut 64 amb una rematada de cap que surt fregant el pal. Però els vermells també han patit durant aquests minuts. Rajkovic treu primer una mà davant Oyarzabal. Després, el porter serbi vola per refusar una pilota que havia tocat Aihen Muñoz.

Seguia introduint cames fresques Javier Aguirre, amb el canvi de Javi Llabrés per Dani Rodríguez. Però el revulsiu ha estat Amath. Al minut 89, el ha tengut una ocasió claríssima. El senegalès s’interna a l’àrea amb gran velocitat i prova el xut. El refús de Remiro acaba al cap de Muriqi, que remata al pal. Abdón no encerta a rematar i sí que ho fa novament Amath, però Ainhen treu la pilota sobre la línia de gol. El marcador ja no s’ha mogut i el Mallorca parteix d’Anoeta sense marcar i sense puntuar. El conjunt de Javier Aguirre només ha sumat 8 punts de 30 possibles i ara li espera la visita del Getafe.