meteorologia

La massa de pols africana s’allunya de l’arxipèlag

Les màximes es mantendran estables, valors a migdia entre els 20 i 23ºC

Montuïri. | Foto: Toni Carbonell.


La setmana ha començat amb una entrada important de pols en suspensió que ha fet que la precipitació minsa d’aquest dilluns a primera hora fos terra-roja. Aquesta entrada africana també ha fet pujar la temperatura, les mínimes d’anit passada han estat elevades. A més, el vent que ha bufat amb ratxes fortes de nit i matinada ha provocat ascensos locals de temperatura a sotavent de la Serra de Tramuntana.

També hi ha hagut rissaga al port de Ciutadella (devers 40 cm d’oscil·lació), un altre fenomen associat a les entrades de sud.

La massa de pols africana a partir d’avui capvespre es comença a allunyar de l’arxipèlag i demà tendrem l’aire més net de pols.

Dilluns capvespre l’ambient encara serà calitjós, enterbolit, però amb el cel cada vegada més destapat. Ambient suau o fins i tot calorós al llevant de cada illa, la temperatura s’enfilarà, com ja va passar ahir, fins els 24 o 25ºC al NE de Mallorca (ahir les màximes es registraren a l’oest), arribarem a 22-23ºC a l’est de Menorca i als 20-21ºC a Formentera i est d’Eivissa. El vent a partir de migdia girarà a ponent i a la mar tendrem àrees de maror.

Dimarts començarem el dia amb el cel més net on no s’hagi format boira, que es probable a l’àrea d’Eivissa i de Formentera, al canal de Mallorca i migjorn ponent de Mallorca. A migdia creixeran niguls d’evolució a l’interior de Mallorca que poden produir alguns ruixats localitzats. La temperatura baixarà, en general a tot l’arxipèlag, màximes i mínimes per davall de les d’avui.

La setmana continuarà amb un temps similar, dimecres amb possibilitat de boira i amb el cel poc ennigulat a principi del dia i amb creixement de nigulades i ambient més variable a partir de mig matí o migdia, també amb qualque ruixat a l’interior de l’illa de Mallorca. Davallarà la temperatura mínima i la màxima es mantendrà estable, valors a migdia entre els 20 i 23ºC.

Dijous un ambient similar, amb el cel variable, estones de cel clar i estones de cel una mica més tapat, temperatura que continuarà sense canvis i vent fluix de llebeig.

Divendres sembla que pot arribar un canvi de temps amb precipitacions sobretot a Mallorca i les Pitiüses però amb temperatura sense canvis importants.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La primera foto de niguls noctilucents captada a Mallorca

Es pogueren apreciar per sobre la Serra de Tramuntana, entorn de les 22:15 del vespre. Són els niguls més alts que existeixen a la Terra. Són blaus i visibles a sol...

Temperatura moderada i cel més net per començar l’estiu

La pols en suspensió s'ha retirat cap a l'est i tornam a tenir el color blau al cel.

Comença oficialment l’estiu del 2021, amb el dia més llarg i la nit més curta

Dilluns a les 05:32 hora oficial començarà l’estació més llarga. Durarà 93 dies i 15 hores fins el 22 de...

Previsió del cap de setmana: niguls, cels enterbolits i algun ruixat

Els pròxims mesos ens esperen nits tropicals i màximes per damunt dels 35 graus