societat

Matances més llargues per les restriccions de la pandèmia

Un equip d'IB3 Notícies ha visitat les matances d'una família de Vilafranca en les quals enguany només hi han pogut participar sis persones


Matances més llargues i manco concorregudes. És un dels efectes de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia: les tasques que abans feien devers quinze o vint persones ara les han de fer només sis.

Un exemple són les matances celebrades avui a una finca de foravila de Vilafranca. La filla de la madona dels terrenys, Francisca Bauzà, explica que “enguany no fa ni ganes de fer matances”, atesa la manca de gent. “No sé a quina hora acabarem avui”, afegeix.

Però les matances no van només de feina. També de ritual, de festa, d’amics i de família. I enguany, tot ha quedat xapat. “Ma mare té 87 anys i ella és realment la madona de les matances però, com que és una persona de risc, enguany no hem considerat oportú que vingués”, afirma Bauzà.

Les mesures restrictives causen alhora certa incomprensió i resignació. “És un sentiment contradictori, perquè entens les mesures i que la cosa està malament, però les matances es fan a l’aire lliure, a un lloc ventilat”, diu Pere Estrany, un dels participants de les matances. Entre restriccions, feines extres i enyorança d’altres anys, tothom ha tengut clar que la tradició havia de continuar endavant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini

Eivissa ja té els primers immunitzats contra la Covid-19

S'ha completat el cicle de vacunació de 97 persones amb l'administració de la segona dosi a 71 usuaris i 26 treballadors. Fins ara a les Pitiüses han rebut la primera...

Arriba a les Balears una nova remesa de vaccins amb 5.800 dosis

Després de diversos retards han arribat les dosis compromeses de cada dilluns

Cerquen un home de 33 anys desaparegut a Palma des de dimecres passat

Es tracta de l'actor Moritz Nino Manuel Bonin