X

Matas nega cap connexió del PP amb irregularitats comptables del PP balear

L'expresident del Govern ha negat un finançament il·legal del partit a les Illes en la comissió d'investigació del presumpte finançament irregular del PP

20/11/2018

Matas nega cap connexió del PP amb irregularitats comptables del PP balear

L’expresident del Govern i exministre, Jaume Matas, ha rebutjat avui dimarts que existeixi “cap tipus de connexió o cap ordre” entre les irregularitats comptables del PP balear amb el PP nacional i també ha negat un finançament il·legal del partit a les Illes.

Matas ha comparegut a la comissió d’investigació del Congrés sobre el presumpte finançament il·legal del PP per videoconferència des de la presó d’Aranjuez, on compleix la condemna de 3 anys i 8 mesos pel cas Nóos. En la seva intervenció, ha afirmat que no hi ha finançament irregular del PP balear i ha destacat que, en deu anys d’instrucció judicial, només hi ha hagut un delicte sentenciat que va ser “electoral” perquè l’exgerent, Fernando Areal, cunyat de Matas, va reconèixer el pagament de serveis sense factura per ajustar la comptabilitat. “No tinc cap coneixement de cap caixa B ni que en cap moment ningú ni el president Aznar ni Rajoy, ningú, es fiqués en els comptes de les Balears i amb allò que es feia a les Balears”, ha afirmat.

Matas ha retret les “calúmnies” del diputat socialista Pere Joan Pons, durant la seva compareixença, i ha lamentat que en aquests 10 anys no ha tingut oportunitat de defensar-se de les “acusacions falses”, ja que solament ha reconegut els delictes pels quals està a la presó. “Jo no m’he enriquit il·legalment, no he tingut delicte fiscal, ni de blanqueig, ni d’apropiació indeguda”, ha proclamat, després de reconèixer-se com a “únic responsable” dels delictes pels quals se li ha sentenciat en el cas Nóos, i el “error” d’entrevistar-se amb Iñaki Urdangarin pel qual està pagant la pena.

I davant la pregunta de Pons de qui té mes culpa, si ell o Urdangarin, ha insistit que ell és culpable del que ha fet i “del que hagi fet el senyor Urdangarin, ja s’ho farà”. “Jo sóc responsable del que he fet amb doblers dels balears, no d’altres coses”, ha assumit.

20/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris