X

Mater es planteja un 2024 amb una comunicació accessible per a tothom

L'organització centra esforços a fer accessible tota la comunicació del centre, com la guia d'ús del portal del treballador

26/12/2023

Mater es planteja un 2024 amb una comunicació accessible per a tothom

L’organització Mater es prepara per a un 2024 de canvis. Pretenen millorar encara més els seus canals de comunicació perquè siguin accessibles per a tothom. Recorden que l’accessibilitat universal no va només de rampes, ascensors i banys adaptats.

Els usuaris de l’entitat tenen necessitats específiques de comunicació. N’hi ha que necessiten sistemes augmentatius (que donen suport al sistema verbal) i d’altres, sistemes alternatius, com per exemple la llengua de signes.

També n’hi ha molts que fan servir les anticipacions en el seu dia a dia. Són eines verbals, amb pictogrames o amb objectes reals per tal de preveure com serà el seu dia, què faran, i evitar així situacions d’estrès.

A més de totes les particularitats comunicatives dels usuaris, ara Mater centra esforços a fer accessible tota la comunicació del centre: tant la dels panells informatius que hi ha pels edificis, com la del web i les xarxes socials. Ho fan amb el sistema de “lectura fàcil”, que estructura la informació per tal que l’entenguin les persones amb dificultats, ja sigui per tema de discapacitat, com perquè no dominen l’idioma o són majors.

26/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT