X

“Màxima presencialitat” per al curs educatiu que ve

El Ministeri i les comunitats autònomes han acordat en la Conferència Sectorial d'Educació 14 punts

11/06/2020

“Màxima presencialitat” per al curs educatiu que ve

Foto: DAVID ARQUIMBAU.

El Ministeri i les comunitats autònomes han acordat en la Conferència Sectorial d’Educació 14 punts per a preparar el curs que ve. Entre els objectius, la màxima presencialitat, normalitat i seguretat.

Els centres disposaran d’un pla d’inici de curs amb la nova organització del centre i l’administració farà feina per a que s’oferesquin els serveis complementaris habituals de transport i menjador i s’adaptaran els programes didàctics per recuperar els aprenentatges imprescindibles no aconseguits fins ara.

Quan a l’esborrany del Ministeri que estableix grups de màxim 20 alumnes i distàncies entre les taules, el conseller d’Educació, Martí March ha explicat que és només una proposta que s’ha de treballar i modificar, si cal.

El conseller també ha dit que encara no se sap quina quantitat arribarà a les illes dels 2.000 milions que destinarà a Eduació el govern central. Un doblers, ha explicat, que a més de servir per contractar professors extra, si és necessari, aniran a digitalització o material sanitari per als centres.

Martí March ha lloat la feina dels docents, pares i alumnes en aquest final de curs . El conseller no s’ha mostrat partidari d’un pla pilot en Educació com el que reclama UGT, sinó de recuperar la presencialitat de manera progressiva. En aquets sentit, ha resaltat que les illes és un dels indrets on més s’estan obrint els centres per fer tutories i cloure el curs. Una experiència que pot servir, diu, de guia per a setembre.

11/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT