societat

Medi ambient adverteix que el 2020 s’ha perdut una oportunitat històrica per regenerar els aqüífers

Els ajuntaments han davallat considerablement la compra d'aigua dessalinitzada


El 2020 gairebé no hi ha hagut turisme. Un fet que s’ha traduït en una important davallada de la demanda d’aigua a totes les illes. A Mallorca el descens ha estat del 45%. Aquesta situació havia provocat que a l’estiu els aqüífers es recuperassin sensiblement. Però en aquests moments ja s’ha perdut el que s’havia avançat.

El motiu és que ha plogut poc, però sobretot que els ajuntaments  han utilitzat aigua dels aqüífers en lloc de comprar aigua dessalinitzada. A Mallorca la producció de les dessalinitzadores ha abaixat un 88%. La conselleria de Medi ambient assegura que s’ha perdut una oportunitat històrica per regenerar els aqüífers.

Abaqua ha demanat als ajuntaments que prenguin consciència de la necessitat d’aprofitar les dessalinitzadores. I els ha convidat a invertir en millorar la xarxa de canonades que transporten el líquid. I és que en aquests moments hi ha moltes fuites. En alguns municipis es perd un 30% de l’aigua dessalinitzada que es compra.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears, en risc per fenòmens costaners

En el conjunt de Mallorca s'espera vent de l'oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d'altura. A Eivissa i Formentera, a més, s'han activat...

Alumnes de grau en línia d’Educació Social de la UIB denuncien que han de fer els exàmens de manera presencial

Demanen fer-lo de manera virtual com es fa amb altres estudis per evitar contagis de Covid-19

El Govern decreta el tancament perimetral d’Eivissa

A partir d'aquest dissabte i fins al 30 de gener només es podrà entrar i sortir de l'illa per una causa justificada que s'haurà d'acreditar amb la documentació pertinent {rela}Eivissa...