política

Medi Ambient demana a Madrid que s’eliminin les estructures rígides en zones protegides

El conseller, Miquel Mir, ha assenyalat que la persistència de fenòmens meteorològics com la tempesta Glòria obri el debat d'una "renaturalització" de les platges

Medi+Ambient+demana+a+Madrid+que+s%27eliminin+les+estructures+r%C3%ADgides+en+zones+protegides

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat avui dilluns a Madrid a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que reclamarà oficialment a Demarcació de Costes que elimini les infraestructures rígides de la primera línia de costa dels espais naturals protegits.

Es tracta del primer conseller autonòmic que sol·licita a l’Estat mesures per a “renaturalitzar” el litoral, ha destacat el mateix Mir, que ha formulat aquesta petició en motiu de la reunió a la capital espanyola del primer ple de la Conferència Sectorial de Medi Ambient d’aquesta legislatura.

Mir ha relatat durant aquesta trobada els efectes del temporal Glòria a les Balears i les “evidències” científiques sobre la persistència d’aquests fenòmens que “obliguen” a obrir un debat “necessari” sobre el model de costa i els passos que cal donar cap a la “renaturalització del litoral”.

El Govern gestiona els espais protegits però el litoral depèn de l’Estat. Per aquesta raó, Mir ha demanat que es compleixi l’obligació de tenir cura de la primera línia de costa.

“Aquest Govern ha estat i vol continuar sent pioner a l’hora d’emprendre polítiques ambientals valentes i irreversibles”, ha afirmat el conseller.

Durant la seva reunió d’avui, els consellers han estat informats de les línies estratègiques del Ministeri en matèria de medi ambient. Entre els assumptes tractats es troben l’avantprojecte de Llei de residus i sòls contaminats, el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) 2021-30 i el Projecte de Reial decret de modificació dels annexos de la Llei 21/2013 d’avaluació ambiental.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més i Podem es queden sols: el Consell de Menorca no retirarà la Medalla d’Or a Joan Carles I

Els seus socis de govern, els socialistes, que s'hi han abstingut, els han acusat d'oportunistes

L’oposició critica la gestió sanitària del Govern, especialment a les residències

Demà compareix al Parlament la consellera de Salut per explicar l'evolució de la pandèmia a les Illes

El Govern fa autocrítica després d’intervenir la residència Bell Entorn

Un dels motius de la intervenció de la residència ha estat la dificultat de la direcció de contractar personal per...

VOX pregunta pel nombre de professors d’educació especial que hi ha a les Illes

El grup critica la manca de transparència del Govern que, diuen, no els ha facilitat aquesta informació