POLíTICA

Medi Ambient duplicarà la generació de renovables a les depuradores i la dessaladora de Menorca el 2026

Té previst instal·lar plaques solars i implantar mesures per aconseguir assolir 588 kilovats de potència


L’Agència Balear de l’Aigua duplicarà la generació d’energia renovables a les seves instal·lacions de Menorca d’aquí al 2026. Ho recull el pla d’inversions de l’organisme adherit a la Conselleria de Medi Ambient del Govern. L’objectiu és instal·lar plaques solars a les cinc estacions depuradores que encara no en tenen (Serpentona, Es Mercadal, Alaior, Ciutadella Nord i Addaia) i també a la planta dessalinitzadora. En total s’habilitaran 588 kilovats de potència. En l’actualitat, n’hi ha 490 en funcionament a tres depuradores. Amb aquesta inversió s’aconseguirà un estalvi de més de 111.000 euros l’any.

A la dessaladora de Ciutadella, a més, s’invertirà 1,4 milions d’euros més en mesures d’eficiència energètica. Una actuació que permetrà estalviar 165.000 euros més l’any.

Son les actuacions que afecten Menorca del pla estratègic de transició energètica de l’Abaqu, que suposarà una inversió total de 27 milions d’euros. L’objectiu és que el 2026, s’hagi reduït un 24% el consum energètic total de les seves instal·lacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |