societat

Medi Ambient inadmet tres projectes de parcs solars a Menorca per tenir textos idèntics

Són el de Rafal Vell, a Ciutadella, Binibeca Vell, a Sant Lluís, i el de Tornaltí Cases, a Maó


Ja passat més d’un any i cap dels sis parcs solars que han de construir-se amb ajudes estatals ha iniciat les obres. De fet, la meitat, no s’han ni tan sols admès a tràmit per la Comissió Balear de Medi Ambient. Són el de Rafal Vell, a Ciutadella, Binibeca Vell, a Sant Lluís, i el de Tornaltí Cases, a Maó. Tots tres pertanyen a la mateixa empresa promotora. El motiu del rebuig és l’escassa informació aportada per valorar-ne el seu impacte ambiental. El president de la Comissió és Antoni Alorda. explica que algunes parts són idèntiques a tots tres projectes i que en cap cas es proposen alternatives ni s’analitza l’impacte paisatgístic.

Es tracta de 3 parcs petits, de manco de 4 hectàrees d’extensió cada un, i amb dos megavats de potència, respectivament. Tenen un cost de prop de 5 milions i mig d’euros i reben una ajuda de més de 820 MIL euros. Ara, han d’aportar informació més completa si volen que Medi Ambient estudiï el seu projecte.

Dels 3 projectes restants, el més gran és el de Son Salomó 2, que acumula diversos retards. Els dos restants, Ses Vinyes 1 i 2, sí que han superat el tràmit ambiental i generaran el 20% de l’electricitat que consumeix Es Mercadal. En total el ministeri aporta més 8 milions d’euros als 6 projectes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Detinguts cinc tripulants d’una narcollanxa carregada amb 2.000 quilos d’haixix

Un helicòpter de la Policia Nacional va perseguir l'embarcació durant cinc hores

Detenen una vintena de persones per la mala gestió de residus sanitaris de la covid 19

La multinacional Consenur operava a Son Espases, la Clínica Palmaplanas i l'hospital Sant Joan de Déu