societat

Medi Ambient marca per primera vegada un voltor lleonat amb un GPS

L'exemplar, de tres mesos de vida, porta una anella identificativa i un GPS que permetrà conèixer els seus moviments i estudiar la biologia de l'espècie

Voltor lleonat marcat amb GPS per la Conselleria de Medi Ambient (CAIB)


El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha marcat, per primera vegada, amb un GPS un pollet de voltor lleonat del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

L’exemplar, de tres mesos de vida, porta una anella identificativa i un GPS que permetrà conèixer els seus moviments i estudiar la biologia de l’espècie.

L’emissor ha estat cedit per la investigadora Ainara Cortés-Avizanda, en el marc d’un conveni amb la Fundació Vulture Conservation Foundation (VCF), que té com a objectiu estudiar el comportament i l’ús de l’espai de les dues espècies de voltors que habiten Mallorca, així com examinar les conseqüències ecològiques, de conservació i socioeconòmiques que ha tingut l’arribada del voltor lleonat a l’Illa.

L’exemplar marcat forma part d’una colònia de voltors que van arribar a la tardor del 2008, arrossegats per un temporal de vent mentre feien la migració des de la península cap a Àfrica.

Els voltors lleonats són ocells planadors que aprofiten els corrents d’aire per desplaçar-se i, per tant, tenen dificultat per volar sobre la mar on no hi ha corrents tèrmics ascendents. Actualment hi ha 12 nius de voltor lleonat.

Aquesta acció està emmarcada dins del Pla Terrasse de Conservació de rapinyaires diürns, que preveu un seguiment del voltor lleonat i també contempla mesures de conservació pel voltor negre.

Fins al moment, s’han marcat tres voltors negres i un lleonat. La informació proporcionada pels moviments dels voltors serà de gran ajuda per millorar el coneixement i la gestió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior obre expedient a un local de Son Bou on desenes de jove no guardaven la distància

Es tractava d'una celebració improvisada per la finalització de la Selectivitat

Els batles de Menorca agraeixen la suma d’esforços contra els incomplidors de mesures sanitàries

Una setmana abans de cada festa patronal es concretarà la coordinació entre Estat, Govern, Consell i Ajuntaments

La meitat de sol·licituds de l’IMV no reuniran els requisits

Des de principis del mes de juny s'han rebut 510.000 sol·licituds

En vigor el decret de les sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

S'ha creat una Unitat d'Anàlisi formada per inspectors de Salut, Consum i Turisme del govern i dels consells insulars