societat

Medi Ambient marca per primera vegada un voltor lleonat amb un GPS

L'exemplar, de tres mesos de vida, porta una anella identificativa i un GPS que permetrà conèixer els seus moviments i estudiar la biologia de l'espècie

Voltor lleonat marcat amb GPS per la Conselleria de Medi Ambient (CAIB)


El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha marcat, per primera vegada, amb un GPS un pollet de voltor lleonat del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

L’exemplar, de tres mesos de vida, porta una anella identificativa i un GPS que permetrà conèixer els seus moviments i estudiar la biologia de l’espècie.

L’emissor ha estat cedit per la investigadora Ainara Cortés-Avizanda, en el marc d’un conveni amb la Fundació Vulture Conservation Foundation (VCF), que té com a objectiu estudiar el comportament i l’ús de l’espai de les dues espècies de voltors que habiten Mallorca, així com examinar les conseqüències ecològiques, de conservació i socioeconòmiques que ha tingut l’arribada del voltor lleonat a l’Illa.

L’exemplar marcat forma part d’una colònia de voltors que van arribar a la tardor del 2008, arrossegats per un temporal de vent mentre feien la migració des de la península cap a Àfrica.

Els voltors lleonats són ocells planadors que aprofiten els corrents d’aire per desplaçar-se i, per tant, tenen dificultat per volar sobre la mar on no hi ha corrents tèrmics ascendents. Actualment hi ha 12 nius de voltor lleonat.

Aquesta acció està emmarcada dins del Pla Terrasse de Conservació de rapinyaires diürns, que preveu un seguiment del voltor lleonat i també contempla mesures de conservació pel voltor negre.

Fins al moment, s’han marcat tres voltors negres i un lleonat. La informació proporcionada pels moviments dels voltors serà de gran ajuda per millorar el coneixement i la gestió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Entra en funcionament l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics a les Balears

L'organisme tramitarà reclamacions sobre la vulneració de drets lingüístics

929 PCR en el primer dia en que els illencs que viuen a la Península tornen a casa a passar el pont

Alguns dels illencs arribats avui a Son Sant Joan desconeixien aquesta opció voluntària de fer-se una PCR

El principal sospitós de la desaparició del binissalemer Antoni Llabrés queda en llibertat

Joan Torres Serra, de malnom 'Rotavella', ja va ser investigat per altres tres desaparicions a Eivissa

Sanitat adjudica a les Balears 230 places de formació sanitària especialitzada

La majoria de places són de metge de família i de Pediatria