X

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per la finestra, menar amb xancletes o sense camiseta també es consideren negligències

29/07/2021

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

Amb les imatges que capten els drons de la DGT, un conductor és enxampat utilitzant el mòbil al volant,

Durant els propers dies, la Direcció General de Trànsit començarà a utilitzar nous drons per detactar possibles infraccions. L’objectiu és combatre determinats comportaments a la carretera, que són els que més provoquen accidents. Aquest és el cas de l’ús del mòbil, cosa que comporta la pèrdua de 6 punts al carnet.

“En l’ús del cinturó de seguretat, de poc ençà, hi ha hagut un retrocés. En massa ocasions trobam conductors i passatgers que no el duen fermat”, diu la directora provincial de Trànsit a les Balears, Francisca Ramis. Aquesta infracció provoca la pèrdua de 4 punts al carnet.

Hi ha també altres comportaments que, tot i que no es troben tipificats al codi de circulació, també es consideren negligències i poder ser multades. Es tracta de menar amb xancletes, sense camiseta, o amb el braç fora de la finestra. Aquestes accions són més comunes a l’estiu, perquè, segons Ramis, “en aquesta època de l’any els conductors es relaxen i la indumentària és de menor protecció”. Si aquestes negligències afecten la llibertat de moviments al volant, els agents de la policia o la guàrdia civil hauran de decidir si multen els conductors amb una sanció de 80 euros. Un cop hagi acabat l’estiu, la delegació de Trànsit a les Balears continuarà utilitzant els mateixos drons per detectar infraccions durant la resta de l’any.

 

 

29/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris