X

Menorca avança dues setmanes l’obertura de la totalitat de la planta hotelera

Tot i la incertesa de la guerra i de l'IPC empresaris i Consell diuen que la temporada ha arrencat amb força

08/05/2022

Menorca avança dues setmanes l’obertura de la totalitat de la planta hotelera

Durant aquest segon cap de setmana del mes de maig ja ha quedat oberta tota la planta hotelera de Menorca; un fet que es produeix quinze dies més prest del que era habitual, fins i tot, abans de la pandèmia. Administració i patronal esperen que la desestacionalització sigui enguany una realitat, encara que la inflació o els efectes de la guerra continuen generant incertesa.

Empresaris del sector turístic i administració creuen que el parèntesi que va provocar la pandèmia sembla que ja queda enrere. De fet, no només durant aquest mes de maig Menorca s’està beneficiant de l’increment de connexions aèries, especialment internacionals. Ja el mes passat s’ha tancat amb unes xifres que la presidenta del Consell de Menorca descriu com a més que satisfactòries.

Aquesta arrencada de temporada ha duit la planta hotelera a accelerar les darreres reobertures amb ocupacions que igualen les de 2019 i, en alguns casos les milloren, segons ha detallat la gerent de l’Associació Hotelera de Menorca (ASHOME). Una situació amb la qual esperen començar a fer realitat una veritable desestacionalització i que es tendeixi a recuperar la tradicional temporada de sis mesos.

Però darrere d’aquestes bones perspectives s’hi albira el perill de saturació, sobretot en ple estiu. Un repte que el Consell afronta amb la voluntat d’ajudar als visitants a ampliar i diversificar el seu ventall d’activitats, així com amb una campanya d’inspecció per vetllar pel compliment de la zonificació en matèria de lloguer turístic i un reforç del Transport Públic, entre altres mesures.

08/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris