societat

Menorca bonificarà les empreses que reciclin

El Consell ultima l'aprovació definitiva del Pla de Residus, que preveu invertir 35 milions en 5 anys en millorar-ne la recollida

Menorca+bonificar%C3%A0+les+empreses+que+reciclin

A Menorca, és a punt d’aprovar-se el pla de residus, que preveu invertir 35 milions en els propers 5 anys per afavorir la recollida separada i porta a porta. L’administració bonificarà les empreses que ho facilitin. Mentre, a l’abocador de Milà es construirà també una planta de biogàs i es dotarà Ciutadella de la seva pròpia planta de transferència de residus.

Així es recull al Pla Director de Residus No Perillosos per als pròxims 5 anys, que es troba en la darrera fase de tramitació, només pendent d’aprovació definitiva. Un pla que serveix per aplicar la nova normativa autonòmica i europea. Preveu invertir-hi 35 milions d’euros amb la mirada posada -especialment- en la millora de la recollida selectiva, establint objectius per a incrementar-la i reduir la fracció de rebuig.

El Pla obliga a la recollida separada de residus tant a particulars com a negocis. En aquesta línia, tant Maó com es Castell tenen previst implantar, l’any que ve, la recollida de fems porta a porta. A més s’ampliarà l’abocador les deixalleries de Maó i Ciutadella, a més d’altres millores.

Ja sigui mitjançant porta a porta o amb contenidors, l’objectiu de l’impuls de la recollida selectiva és que els usuaris paguin en funció de les quantitats de residus generats i de la seva participació en aquesta recollida. Així es bonificarà els qui col·laborin amb la separació, respecte dels qui no ho facin, que podran ser penalitzats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Funeral per les víctimes de la Covid-19, deu dies abans de l’homenatge institucional del Govern

El president Pedro Sánchez, de viatge institucional a Portugal, no hi ha assistit

Les parelles de Balears són les que més se separen de tot l’estat

Balears va liderar la taxa de divorcis amb un 6,6% de demandes per cada 10.000 habitants, l'any passat