societat

Menorca bonificarà les empreses que reciclin

El Consell ultima l'aprovació definitiva del Pla de Residus, que preveu invertir 35 milions en 5 anys en millorar-ne la recollida


A Menorca, és a punt d’aprovar-se el pla de residus, que preveu invertir 35 milions en els propers 5 anys per afavorir la recollida separada i porta a porta. L’administració bonificarà les empreses que ho facilitin. Mentre, a l’abocador de Milà es construirà també una planta de biogàs i es dotarà Ciutadella de la seva pròpia planta de transferència de residus.

Així es recull al Pla Director de Residus No Perillosos per als pròxims 5 anys, que es troba en la darrera fase de tramitació, només pendent d’aprovació definitiva. Un pla que serveix per aplicar la nova normativa autonòmica i europea. Preveu invertir-hi 35 milions d’euros amb la mirada posada -especialment- en la millora de la recollida selectiva, establint objectius per a incrementar-la i reduir la fracció de rebuig.

El Pla obliga a la recollida separada de residus tant a particulars com a negocis. En aquesta línia, tant Maó com es Castell tenen previst implantar, l’any que ve, la recollida de fems porta a porta. A més s’ampliarà l’abocador les deixalleries de Maó i Ciutadella, a més d’altres millores.

Ja sigui mitjançant porta a porta o amb contenidors, l’objectiu de l’impuls de la recollida selectiva és que els usuaris paguin en funció de les quantitats de residus generats i de la seva participació en aquesta recollida. Així es bonificarà els qui col·laborin amb la separació, respecte dels qui no ho facin, que podran ser penalitzats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Mor un home per inhalació de fum a ca seva a Porto Cristo

Les primeres informacions apunten que l'home hauria quedat dormint mentre fumava, cosa que hauria provocat el foc

Després de dos anys, la fatiga pandèmica ja es fa notar: “Em cansen tant les mesures que ja ni les escolt”

L'Organització Mundial de la Salut descriu la fatiga pandèmica com la desmotivació per seguir les conductes de protecció recomanades, que apareix...

Baixa la incidència de la covid a les escoles: 805 casos menys en una setmana

En total hi ha 109 grups que es troben en quarantena i 669 docents de baixa, 59 més que fa...

Sa Gerreria habilita una sala per celebrar macrojudicis

El judici del cas Cursach es farà en aquest nou espai