societat

Menorca bonificarà les empreses que reciclin

El Consell ultima l'aprovació definitiva del Pla de Residus, que preveu invertir 35 milions en 5 anys en millorar-ne la recollida

Menorca+bonificar%C3%A0+les+empreses+que+reciclin

A Menorca, és a punt d’aprovar-se el pla de residus, que preveu invertir 35 milions en els propers 5 anys per afavorir la recollida separada i porta a porta. L’administració bonificarà les empreses que ho facilitin. Mentre, a l’abocador de Milà es construirà també una planta de biogàs i es dotarà Ciutadella de la seva pròpia planta de transferència de residus.

Així es recull al Pla Director de Residus No Perillosos per als pròxims 5 anys, que es troba en la darrera fase de tramitació, només pendent d’aprovació definitiva. Un pla que serveix per aplicar la nova normativa autonòmica i europea. Preveu invertir-hi 35 milions d’euros amb la mirada posada -especialment- en la millora de la recollida selectiva, establint objectius per a incrementar-la i reduir la fracció de rebuig.

El Pla obliga a la recollida separada de residus tant a particulars com a negocis. En aquesta línia, tant Maó com es Castell tenen previst implantar, l’any que ve, la recollida de fems porta a porta. A més s’ampliarà l’abocador les deixalleries de Maó i Ciutadella, a més d’altres millores.

Ja sigui mitjançant porta a porta o amb contenidors, l’objectiu de l’impuls de la recollida selectiva és que els usuaris paguin en funció de les quantitats de residus generats i de la seva participació en aquesta recollida. Així es bonificarà els qui col·laborin amb la separació, respecte dels qui no ho facin, que podran ser penalitzats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mor a Menorca un home de 78 anys amb covid després de 36 dies a l’UCI

Es tracta de la dinovena mort relacionada amb el coronavirus que es produeix a Menorca i la cinquena d'aquesta segona...

Menorca destina 400.000 euros a reforçar l’Atenció Domiciliària per assistir els majors a ca seua

L'objectiu és contractar més personal per ampliar l'horari del servei a les tardes i caps de setmana

Els usuaris de la Fundació de Discapacitats reclamen que se’ls respectin els seus drets

En el Dia de les Persones amb Discapacitat el Consell també exposa l'aposta pel turisme accessible

Més de 200 universitaris menorquins es faran la PCR gratuïta a Menorca

Pot sol·licitar la prova qualsevol persona resident que vengui de la península