Aquests dies estan treballant una dotzena d'estudiants de la Universitat de Tübingen (Alemanya) i la Universitat de Granada en el projecte de la Cova de Biniadrís
Després de la declaració de patrimoni de la humanitat, continua la investigació. Per enguany, hi ha programades 12 campanyes d’excavacions. La primera és la de la Cova de Biniadrís. S’han desplaçat fins aquí estudiants de la Universitat de Tübingen i de la Universitat de Granada. A part, també, hi treballen voluntaris.
Auxilio Moreno, codirectora del Projecte Biniadrís i doctora en Història per la Universitat de Granada explica que “al mateix temps que els ensenyem metodologia d’excavació sistemàtica i exhaustiva en aquest context de cova, també el que pretenem és que tota la investigació surti a través de treballs de final de grau, de màster i tesis doctorals“.
A dins la Cova de Biniadrís, per ara ja s’han registrat 141 individus, un nombre que anirà incrementant amb aquesta campanya. Són persones de totes les edats i sexes.
Marta Díaz-Zorita, professora titular prehistòria Institut de Prehistòria de la Universitat de Tübingen: “una particularitat és que seleccionen alguns cranis d’individus i els posen a un sector específic, amb una estructura de llenya que els rodeja i que està molt ben preservada”.
Aquest és un projecte subvencionat per la Fundació Rubió, la Societat Alemanya d’Investigació a i el Consell Insular. L’Agència Menorca Talaiòtica fa un bon balanç del nombre d’excavacions diferents d’enguany.
Toni Ferrer, director Agència Menorca Talaiòtica: “Al llarg de tota la candidatura s’ha anat generant més interès del món acadèmic per la prehistòria de l’illa. Tenint en compte les dimensions de Menorca, el fet que hi hagi dotze projectes crec que és molt significatiu”.
Moltes de les campanyes d’aquest any són una continuació de projectes d’anys anteriors: per exemple es continuarà excavant Cornia Nou, tres projectes simultanis a Torre d’en Galmés, un a Sant Agustí, a part d’altres que estan fora de la llista de patrimoni mundial, com el que es farà al recinte de taula de Sa Cudia Cremada i el del coll de Cala Morell, on hi ha un poblat de navetes d’habitació.
Encara no s’ha canviat tota la cartelleria que s’està adaptant a la declaració de patrimoni mundial. Entre cartells i senyals de carretera, hi ha 500 elements escampats per tota l’illa.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu