societat

Menorca crearà una taula amb totes entitats per enfortir el voluntariat

El pla insular constata la manca d'espais físics i la necessitat d'assegurances per als voluntaris


Aconseguir espais físics per a les entitats del tercer sector i una cobertura d’assegurança per a tots els voluntaris és una de les prioritats del pla insular de voluntariat de Menorca. L’illa té més de 40 associacions sense ànim de lucre que ara comencen a veure com l’administració posa en valor la seva aportació altruïsta a la societat.

Menorca compta amb més de 40 entitats socials sense ànim de lucre, tant ambientals, culturals com socials. Creu Roja n’és una de les més veteranes. Amb 260 voluntaris adherits i la meitat sempre en actiu, ajuda els ciutadans més vulnerables a tenir una vida millor, com atenció sanitària o emergències alimentàries.

Per valorar tota la tasca que les entitats del tercer sector aporten a la societat, el Consell de Menorca va aprovar al juliol un pla insular, arran de la llei balear de voluntariat, en el qual han participat la majoria de les entitats. La creació d’una xarxa coordinada entre totes elles és el principal objectiu.

Amb el nou pla també s’ha constatat la manca d’espais físics per a les entitats i la necessitat de la cobertura de cada voluntari amb una assegurança durant la seva activitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Nou brot de Covid-19 a la residència Sèniors d’Inca: tres usuàris i dos treballadors contagiats

Els residents, persones vulnerables, seran ingressats a a la residència General Riera de Palma, ja que són asimptomàtics. El passat...

Una menor tutelada: “Em van dir que podria aconseguir doblers si tenia sexe i deia que era major d’edat”

L'acusat d'abussar d'ella, un home de 40 anys, pagava les menors en metàl·lic, cocaïna i marihuana