X

Menorca és l’illa que menys es crema gràcies al seu sector primari

Els experts en gestió forestal recorden que, tot i aquestes dades, les més baixes de tota la comunitat, el risc d'incendi és real

09/11/2023

Menorca és l’illa que menys es crema gràcies al seu sector primari

Redacció

Menorca és l’illa que menys es crema gràcies al seu sector primari. També és la que te més avançat el capítol de prevenció, ja que tots els municipis tenen redactats els seus plans. Les trobades organitzades pel Govern per abordar la gestió d’incendis forestals en l’àmbit local conclouen a Menorca després d’haver passat per totes les illes. El missatge que deixen és la necessitat de prevenir els incendis.

El darrer balanç d’incendis forestals a les Illes és el més positiu des que se’n tenen registres. Només s’hi han cremat 2,8 hectàrees. Menorca és l’illa, per estadística, que menys es crema: enguany ha registrat tan sols 4 incendis i la superfície cremada no supera els 300 metres quadrats. Un fet que respon a la potent activitat agrícola que s’hi du a terme.

Els experts en gestió forestal recorden que, tot i aquestes dades, les més baixes de tota la comunitat, el risc d’incendi és real. La vegetació de l’illa és, per les seves característiques, propensa a cremar-se a gran velocitat.

Per això, la prevenció per part dels ajuntaments és imprescindible. De fet, a diferència de les altres illes, tots els municipis de Menorca ja tenen redactats plans locals de prevenció d’incendis forestals que exigeix el nou INFOBAL, que analitzen la massa forestal de cada territori i marquen quina ha de ser la resposta en cas d’emergència d’incendi.

Una tasca, la redacció d’aquests plans, que ha assumit el Consell de Menorca. A més, també es pretén mobilitzar els ciutadans que viuen envoltats d’arbres com els pins, perquè facin actuacions d’autoprotecció per garantir la seva seguretat.

09/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris