societat

Menorca es marca tenir un 85% d’energies renovables el 2030

Ha elaborat un full de ruta exhaustiu en el marc de la Iniciativa Energia Neta per a les Illes de la UE


La Iniciativa Energia Neta per a les Illes de la Unió Europea tenia com a primer objectiu que cadascuna de les 29 illes participants fes un full de ruta per descarbonitzar els sistemes energètics.

En aquest sentit, el Laboratori Interdisciplinar sobre Canvi Climàtic de la UIB destaca que qui més feina ha fet és Menorca. Ha elaborat un informe detallat que planteja arribar al 2030 amb un 50% manco d’emissions de CO2 i amb un 85% d’energia elèctrica generada a través de fonts renovables. A més, han calculat els costos de fer-ho. Poder presentar aquest document, destaca el subdirector del laboratori Pau de Vílchez, facilita el fet d’optar a subvencions públiques.

A Eivissa, s’hi varen posar més tard i es varen contractar dues persones que han pogut fer un full de ruta no tan detallat com el menorquí. De Vílchez lamenta que a aquestes dues persones se’ls hagi acabat el contracte: “No hi ha ningú que pugui seguir estirant del carro”

En canvi, a Mallorca la creació del full de ruta encara està en procés.

Ara mateix a Balears l’energia neta no arriba ni al 5% del total. De Vílchez pressiona perquè s’avanci en la descarbonització: “En un moment de crisi econòmica profunda és una oportunitat”.

Mentrestant, el Govern central ha aprovat una nova estratègia climàtica. L’objectiu és que el 2050 es redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 90% i que el 97% del sistema energètic es basi en renovables.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa