Menorca es proposa per ser territori pilot de la setmana laboral de 4 dies

És una de les 284 propostes de resolució que s'han tractat en el debat de política general del Consell insular


Menorca aposta per convertir-se en territori pilot de múltiples qüestions, com ara la posada en marxa de la Renda Bàsica Universal o la setmana laboral de només 4 dies. Així ho recullen algunes de les propostes aprovades avui matí pel Consell insular en la segona jornada del debat de política general de la institució.

En total s’han votat 284 propostes d’acord. 174 presentades per l’equip de Govern, 79 pel grup del PP i 31 de Ciutadans. Bona part del debat, i de les propostes derivades, han fet referència a la gestió de la pandèmia.

Una majoria de les propostes (tant de l’equip de govern com de l’oposició) s’han aprovat per unanimitat. Tot i que també s’han evidenciat diferencies essencials sobre aspectes com la gestió de la crisi, l’ordenació territorial o la concreció del model turístic…i sempre sota l’ombra de la pandèmia.

Ciutadans també insteix en la necessitat de diversificar economia, que el ajuts no s’enderrereixen i sumar esforços de cara a la vacunació.

Destacar, com a novetat, la volutat de l’equip de govern de destinar mig milió d’euros a vals de consum per estalonar el comerç, garantir una prestació econòmica periòdica per a les persones que no poden accedir a l’Ingrés Mínim Vital o la Renda Social, o la possibilitat de crear una moneda virtual, solidària, de Menorca i acollir la prova pilot per a la setmana laboral de quatre dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |