ECONOMIA

Menorca i les Pitiüses baten rècords d’arribada de turistes durant el 2022

Varen arribar-hi més d'1.600.000 i 3.400.000 visitants, respectivament. A Mallorca, en canvi, la xifra ha davallat respecte del 2019: 11,5 milions


El 2022 també ha estat un any de rècord històric pel que fa a la despesa i rendibilitat dels turistes que visitaren les Balears. En concret, es gastaren més de 17 milions d’euros, la despesa turística més gran de la seva història en un any sencer; són més de 800 milions més que l’anterior millor registre, que va ser l’any 2019.

Pel que fa al nombre de turistes, la xifra és de quasi 16 milions i mig, una dada que, al conjunt de les Illes, encara no ha superat els registres d’abans de la crisi sanitària. Tot i així, per illes, Menorca sí que ha rebut la visita de més turistes que mai: més d’1.600.000. Mai no hi havia hagut tants de turistes a Menorca en un any. El mateix ha passat a les Pitiüses, amb 3.400.000 visitants. En canvi, a Mallorca la xifra ha davallat respecte del 2019, i ha quedat en 11 milions i mig pràcticament.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha valorat molt positivament l’evolució de l’activitat turística, tant en despesa com en nombre de visitants. Negueruela ha dit que l’economia de les Illes continua mostrant fortalesa també en els mesos de manco activitat, i amb una despesa i rendibilitat turística rècord.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |