societat

Menorca imparteix per primera vegada estudis d’integració social

L'escassetat de persones amb aquest perfil a les llistes del SOIB ha dificultat la contractació d'informadors Covid


L’actual situació ha disparat la demanda de treballadors socials, de qualsevol grau acadèmic. I és que pràcticament no hi ha persones amb aquest perfil laboral a les llistes del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i això ha dificultat, per exemple, la contractació dels 400 informadors Covid. De fet, a Menorca, no s’han pogut cursar estudis d’integració social fins ara.

Inicialment, s’exigia una titulació de grau superior en Integració Social per a cobrir les 400 places d’informadors Covid ofertades pel Govern en un pla d’ocupació extraordinari. Però ha estat impossible trobar prou candidats a l’atur amb aquest perfil acadèmic. Després de 5 convocatòries, els requisits s’han hagut de flexibilitzar per iniciar la campanya informativa sobre les restriccions a cada municipi, que finalment ha pogut començar amb 377 empleats. A Menorca, per exemple, només s’han pogut cobrir 12 dels 15 llocs de feina, i és que en aquesta illa ni tan sols existien els estudis d’Integració Social, fins en aquest curs.

El grau superior d’Integració Social forma part de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat. A Menorca, s’imparteix a l’institut Cap de Llevant de Maó, hi ha 30 alumnes matriculats de primer curs i molts altres en varen quedar fora.

L’objectiu d’un integrador social és acompanyar persones amb risc o vulnerabilitat social des d’un punt de vista molt més tècnic que no un treballador social o un educador social. Les sortides professionals són nombroses, des de serveis socials municipals o ONGs fins a empreses relacionades amb dependència, discapacitat, mediació familiar o intercultural.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Es comencen a vacunar els 1.618 professionals de l’Educació de Menorca

El sindicat STEI critica l'exclusió del personal de conservatoris, escoles d'adults, superiors i d'idiomes.

La logopèdia, essencial en la rehabilitació post-covid

Coincidint amb el Dia Europeu de la Logopèdia, el CLIB vol reivindicar el seu paper dins la societat

Salut ja no guardarà les segones dosis contra el virus per accelerar el procés de vacunació

El servei de salut posarà en marxa dimecres que ve un telèfon per facilitar l'accés a la vacuna dels residents...

Més de la meitat dels docents de les Pitiüses ja s’han vacunat

També s'han vaccinat tots els efectius dels diversos cossos de la Policia Local de l'illa, i una vintena de la...