SOCIETAT

Menorca imparteix per primera vegada estudis d’integració social

L'escassetat de persones amb aquest perfil a les llistes del SOIB ha dificultat la contractació d'informadors Covid


L’actual situació ha disparat la demanda de treballadors socials, de qualsevol grau acadèmic. I és que pràcticament no hi ha persones amb aquest perfil laboral a les llistes del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), i això ha dificultat, per exemple, la contractació dels 400 informadors Covid. De fet, a Menorca, no s’han pogut cursar estudis d’integració social fins ara.

Inicialment, s’exigia una titulació de grau superior en Integració Social per a cobrir les 400 places d’informadors Covid ofertades pel Govern en un pla d’ocupació extraordinari. Però ha estat impossible trobar prou candidats a l’atur amb aquest perfil acadèmic. Després de 5 convocatòries, els requisits s’han hagut de flexibilitzar per iniciar la campanya informativa sobre les restriccions a cada municipi, que finalment ha pogut començar amb 377 empleats. A Menorca, per exemple, només s’han pogut cobrir 12 dels 15 llocs de feina, i és que en aquesta illa ni tan sols existien els estudis d’Integració Social, fins en aquest curs.

El grau superior d’Integració Social forma part de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat. A Menorca, s’imparteix a l’institut Cap de Llevant de Maó, hi ha 30 alumnes matriculats de primer curs i molts altres en varen quedar fora.

L’objectiu d’un integrador social és acompanyar persones amb risc o vulnerabilitat social des d’un punt de vista molt més tècnic que no un treballador social o un educador social. Les sortides professionals són nombroses, des de serveis socials municipals o ONGs fins a empreses relacionades amb dependència, discapacitat, mediació familiar o intercultural.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |