X

Menorca invertirà 5,5 milions per adquirir l’aeròdrom de Sant Lluís, l’antic edifici de correus de Maó i una part de l’illa del Llatzeret

El Consell de Govern autoritza la subvenció de fons europeus

05/04/2024

Menorca invertirà 5,5 milions per adquirir l’aeròdrom de Sant Lluís, l’antic edifici de correus de Maó i una part de l’illa del Llatzeret

Via lliure per a la compra de l’aeròdrom de Sant Lluís, l’antic edifici de correus de Maó i una part de l’illa del Llatzeret que és encara privada. El Consell de Govern ha autoritzat una subvenció de 5,5 milions d’euros de fons europeus al Consell de Menorca per executar aquestes inversions. L’adquisició d’aquestes instal·lacions forma part del Pla de Sostenibilitat Turística a Destinacions de l’any 2022.

El Ministeri de Defensa fa temps que cerca comprador per als terrenys de l’aeroclub. Amb la compra per part del Consell es garanteix la continuïtat de les instal·lacions. A hores d’ara, se n’està negociant el preu final i s’ha posat en marxa la tramitació. El cas de l’edifici de Correus, ubicat al centre de Maó i de gran valor, atès que es tracta d’un edifici històric, l’anterior equip de govern tenia previst ubicar-hi oficines i aglutinar serveis a la ciutadania tant del Consell com de l’Ajuntament. Ara es vol fer una pluja d’idees per cercar-hi possibles usos, entre els quals que serveixi per dinamitzar el centre de la ciutat.

Pel que fa al Llatzeret, la proposta és completar l’adquisició de l’illot, que encara té una petita part de propietat privada. El 30 de juny de 2026, aquests projectes hauran d’estar finalitzats i justificats. Així mateix, a final d’enguany, el Consell de Menorca haurà d’haver executat, com a mínim, el 30% dels projectes.

05/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT