societat

Menorca invertirà 700.000 euros en instal·lar 7.000 sensors intel·ligents

Permetrà saber si un contenidor de reciclatge és ple o buit o fer que s'apagui un fanal al carrer quan no hi passa ningú


Saber si un contenidor de reciclatge és ple o buit o fer que s’apagui un fanal al carrer quan no hi passa ningú serà possible a Menorca, a partir de l’any que ve. Així ho assegura el Consell, que invertirà 700.000 euros per instal·lar sensors intel·ligents per tot el territori, per obtenir-ne informació i aplicar-hi sistemes d’estalvi d’energia.

L’any que ve Menorca tindrà instal·lats 7.000 sensors intel·ligents per recollir dades relatives al consum d’aigua, al reciclatge de residus, a la producció d’energia o la mobilitat. El projecte d’illa intel·ligent es finançarà amb gairebé 700.000 euros provinents de l’impost de turisme sostenible.

Enguany el departament d’innovació ja ha comprat dos servidors per valor de 300.000 euros que hauran de suportar la plataforma tecnològica on es bolcaran totes les dades. A partir d’elles, els diferents departaments podran elaborar estadístiques i en conseqüència actuar de manera eficient.

Però també es coneixerà quines són les zones més òptimes per instal·lar-hi energia renovable o quan passa gent per davall un fanal però mantenir-lo encès o apagat. El projecte Smart Island haurà finalitzat quan s’hagin instal·lat un total de 70.000 sensors per tot el territori.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Llorenç Huguet és ja el segon Fill Il·lustre de la història de Ferreries

El doctor i exrector de la UIB ha parlat de les noves tecnologies i del futur de la Intel·ligència Artificial

Els positius per covid ja poden gestionar la seva pròpia baixa laboral i els antígens de farmàcia computaran com a oficials

Les baixes es podran tramitar a través del nou web "Autogestió digital de la COVID-19 a les Illes Balears" {rela}Un...

Ferit crític el passatger d’una moto en un accident a la carretera vella d’Inca

El succés ha ocorregut a les 18.20 hores a la carretera vella d'Inca quan un cotxe ha impactat amb una...

La pandèmia i el teletreball han convertit en residents a molts exvisitants habituals de Menorca

Només el municipi des Mercadal ha augmentat el seu padró en 400 persones en els darrers dos anys