societat

Menorca, tres etapes i 600 milions per assolir el 2030 el 85% de renovables

S´ha fet públic el denominat "full de ruta" per la descarbonització de Menorca


Marc Pons ha fet públic el que s’ha denominat “full de ruta” per la descarbonització de Menorca. Un compromís que va presentar a la Comissió Europea el passat dia 15. Aquest document ja determina un calendari d’actuació dividit en tres etapes: la primera, fins a 2020, per assolir un 20% de producció d’energies renovables (quan ara mateix amb prou feines s’arriba al 2%-; la segona l’any 2025 un 35% i el gran bot haurà de ser entre aquest any i el 2030 quan s’haurà d’acabar assolint el 85%.

Entre les accions clau per fer realitat aquest calendari hi ha la multiplicació de la potència generada al Parc de Milà, el foment de parcs fotovoltaics i de l’autoconsum -amb ajuts i subvencions-, l’aposta pel vehicle elèctric o l’aprofitament de l’energia de la mar. Aquestes iniciatives compten amb el suport de totes les administracions i de tots els partits, així com agents econòmics i socials.

Però es necessitaran 600 milions d’euros per fer-les realitat. Una part de la inversió haurà de ser privada; i per a la inversió pública totes les administracions (des de la local fins a l’Estatal) estan disposats a implicar-s’hi. També es pretén aconseguir aportacions de la Unió Europea i així ho traslladaran als representants que dia 30 visitaran Menorca.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Directius de l’Autoritat Portuària neguen haver rebut instruccions en l’adjudicació del Club Nàutic d’Eivissa

Mantenen que el comitè tècnic va adoptar decisions ajustades a la legalitat

Esment Escola Professional ha format 435 alumnes dins el sistema d’FP dual

Enguany ha començat la segona promoció de la branca Social

Retenció quilomètrica a Via Cintura de Palma per un accident a l’autovia d’Andratx

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació per saber quines han estat les causes de l'accident

Passen a planta els tres nins intoxicats per excés de clor a una piscina del Port d’Alcúdia

Els nins evolucionen favorablement i la majoria dels intoxicats ja han estat donats d'alta a altres centres hospitalaris