El Consell durà la proposta a ple tot i el rebuig frontal dels ajuntaments d'Alaior i Es Castell, que no accepten les seves "imposicions"
Menorca permetrà el lloguer turístic a un màxim de 32.136 vivendes, que són 13.490 més que les que fins ara, amb la llei actual, eren susceptibles d’acollir aquesta activitat. La proposta, que aquest dimarts ha aprovat la corporació d’alcaldes i el febrer el Consell durà a ple, prohibeix llogar a turistes a tots els nuclis urbans, en tant que residencials, i també al camp. Només es permetrà a les urbanitzacions i a sis nuclis sobre els quals s’ha considerat fer una excepció. Es tracta de Fornells, Es Grau, Sa Mesquida, Es Murtar, Calescoves i Sant Esteve.
Però ni Alaior ni Es Castell accepten la proposta de zonificació. Rebutgen frontalment el que consideren una imposició del Consell, i així ho han fet saber mitjançant carta telemática. En concret, els ajuntaments del PP s’oposen al principi general que, tot i certes desavinences internes entre alguns pactes d’esquerres a altres administracions, la resta sí accepta: que no es pugui a llogar a turistes als nuclis urbans (amb l’única excepció dels xalets) i que només es permeti a les zones turístiques.
Idò bé, la dificultat d’intentar regular en una mateixa norma la situació de pobles petits, que així es dinamitzen econòmicament, i d’altres com Ciutadella, ja totalment saturats d’oferta de lloguer turístic, ha fet saltar l’enèssim intent d’acord pels aires. Tot i així, la proposta tirarà endavant.
Cal veure com es resol finalment la controvèrsia i com es pot aplicar la mesura amb el rebuig de dos dels ajuntaments.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
Es tracta d'un britànic de 40 anys