POLíTICA

Menorca posa límits perquè els mercats municipals no esdevenguin centres d’oci

El nou Pla d'Equipaments només permet que el 30 per cent de les parades siguin ocupades per bars i restaurants


El nou Pla d’Equipaments Comercials que aquest dilluns capvespre aprova el Consell permet, tres anys després, tornar a implantar grans superfícies a Menorca, però amb uns límits. No podran superar els 1.000 metres quadrats a Maó i Ciutadella, els 800 a la resta de pobles i els 400 a les urbanitzacions. I els concessionaris o naus de venda de barques o mobles no podran excedir els 1.500 metres.

La normativa cerca protegir el petit comerç, sobretot el present als nuclis històrics, i també els mercats municipals. En aquest sentit, es promou la seva rehabilitació i impuls com a centres comercials de barriada, on s’aposti pel producte local i de proximitat. Poc a veure amb la dinàmica que segueixen avui en dia molts dels mercats, també els de Maó i Ciutadella, on la presència creixent de bars i restaurants els està convertint en centres d’oci.

Ara, el nou Pla pretén limitar els establiments d’hostaleria que s’hi posin. Només podran ocupar fins a un 30 per cent de les parades perquè els mercats no deixin de ser el que són.

Disculpau, els comentaris es troben tancats

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |