política

Menorca posposa almenys una setmana la petició per retardar el toc de queda a la mitjanit

La presidenta assumeix la proposta de la patronal, però alerta que la pandèmia ha crescut a l'illa: de 24 a 113 casos per 100.000 habitants en 15 dies


L’Estat d’Alarma no ha provocat canvis a Menorca, més enllà del toc de queda. Però empresaris i restauradors demanen que aquest es retardi fins a la mitjanit per no perjudicar més als seus negocis. El Consell de Menorca en pren nota però pospòsa una setmana aquesta petició, ja que, en dues setmanes, la incidència de la pandèmia ha passat de ser de 24 a 113 casos per cada 100.000 habitants.

Els restaurants de Menorca veuen en el toc de queda una amenaça a la seva viabilitat, després d’un estiu en què han facturat, com a màxim, un 65 per cent de l’habitual. Per a açò, demanen que es retardi el toc de queda a la mitjanit.

A més dels efectes sobre la restauració o l’oci nocturn, la patronal PIME també alerta de les dificultats que generarà l’estat d’alarma sobre el principal motor econòmic, el turisme.

El Consell de Menorca també demanà, en un primer moment, que el toc de queda començàs a les 12. Però el creixement de la incidència aconsella a la presidenta Susana Mora esperar una setmana per a plantejar aquesta mesura.

I coincidint amb l’entrada en vigor del toc de queda, avui es comencen a obrir els dos primers casals de gent gran, després que les mesures de flexibilització per a Menorca que va decretar el Govern fa 15 dies així ho permetessin. Però l’augment de casos genera incertesa entre els jubilats.

A l’àmbit cultural, entitats com l’Ateneu de Maó estudia també avançar les activitats que té programades per als capvespres com el Cine Fòrum, per a complir amb el toc de queda.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern facilitarà una PCR gratuïta als residents balears que vinguin pel pont de la Constitució

Els residents de Balears que visitin les Illes durant el pròxim pont de la Constitució podran fer-se de manera voluntària...

S’endarrereix el toc de queda a Eivissa i començarà a les 00.00h aquest divendres

Demà divendres al vespre, el toc de queda a l'illa d'Eivissa serà de les 00.00 hores a les 06.00 hores....

La Comissió Balear de Medi Ambient rebutja l’ampliació de 12.000 m2 d’Alcudiamar

El projecte pretenia duplicar la superfície total del varador

L’Ajuntament de Palma aprova el Pla Especial de Protecció del Jonquet

Els veïnats s'hi han manifestat en contra en considerar-lo insuficient