X

Menorca presenta al·legacions al conveni entre escoletes i Govern per la gratuïtat del servei de 2 a 3 anys

Consell i ajuntaments critiquen que la ràtio màxima per poder aplicar la gratuïtat s'estableixi en 20 infants per aula

04/09/2022

Menorca presenta al·legacions al conveni entre escoletes i Govern per la gratuïtat del servei de 2 a 3 anys

El Consell de Menorca i els vuit ajuntaments de l’illa presentaran una sèrie d’esmenes conjuntes al conveni entre les escoletes i el Govern que ha de garantir la gratuïtat del servei de 2 a 3 anys. A més de proposar canvis de redacció en algunes clàusules per evitar males interpretacions, no comparteixen que la ràtio màxima per poder aplicar la gratuïtat s’estableixi en 20 infants per aula. Una xifra -segons al·leguen les institucions menorquines-, massa elevada i que representa una sobrecàrrega de feina per als mestres d’educació infantil.

“No volem que el Govern promogui la massificació de les aules d’educació infantil a causa de la gratuïtat. Tal com està escrita ara la proposta del Govern una escoleta hauria de tenir fins a 20 infants per aula de tercer any per poder-se desdoblar i rebre el finançament del Govern. La normativa vigent, en canvi, diu que el nombre màxim d’infants per aula és de 18 i que només en casos excepcionals es pot ampliar fins a 20. Que ara el Govern promogui que les aules tinguin 20 alumnes és contradictori amb la normativa i és un atac directe a la qualitat educativa que s’ha aconseguit a Menorca a base de molt esforç”, detalla el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria. “Esperem que el Govern rectifiqui”, afegeix.

El document que recull aquesta esmena i d’altres, que també subscriu l’Observatori per a la Infància i la Família, s’ha enviat aquest diumenge a la Conselleria d’Educació i demà es presentarà al Consell de Menorca.

 

04/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris