societat

Menorca projecta una planta per transformar el serigot en llet infantil

Menorlac té un pressupost de 23 milions euros, la meitat provendrien dels fons europeus New Generation, pensats per a la recuperació postpandèmia


L’empresa Cathedral Capital pretén donar valor al serigot o líquid sobrant de l’elaboració del formatge i que actualment només s’empra per alimentar els porcs. Aquest sèrum es dessecaria i se n’extraurien els nutrients per elaborar llets infantils o suplements per a gent gran. Tota la producció s’exportaria, sobretot, a països asiàtics o africans, amb natalitat elevada i sense producció de formatge. Un projecte ambiciós que només es podrà dur a la pràctica si s’aconsegueixen fons europeus.

Per arribar als 23 milions de pressupost, els promotors preveuen aconseguir també fons de capital risc i un 10 per cent de la inversió vindria dels productors locals. En total, es necessitarien 2 milions i mig d’euros a finançar entre una desena d’empresaris menorquins. Alguns d’ells com Subaida, Alcaidús, Coinga i Quesería Menorquina ja han signat una carta de suport.

El projecte, que té el vistiplau tant de l’administració autonòmica i insular com estatal, compleix els requisits exigits per Europa d’economia circular, sostenibilitat, reindustrialització i transformació digital.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Son Llàtzer ofereix un programa amb l’esport com a eix per a millorar la salut mental

Una quinzena d'usuaris del servei de psiquiatria són els beneficiaris d'aquesta activitat

El SOCIB obre les portes del Vaixell Oceanogràfic per celebrar la Nit de la Recerca

Prop de 70 persones, entre menuts i grans, han visitat aquesta infraestructura, que treballa en projectes sobre l'escalfament global

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

S'inverteixen més de 76 milions d'euros i preveuen iniciar la construcció la tardor que ve

Una escaladora, ferida arran d’una esllavissada de roques a Valldemossa

El succés s'ha produït devers les 11h30 del matí, quan la dona, de 46 anys, es trobava davall de la...