X

La crida desesperada d’un matrimoni de Maó davant del seu pròxim desnonament

En tres anys s'ha fet més gent fora de cases llogades que no hipotecades a Menorca, on s'agreuja la demanda de lloguer social

20/11/2018

La crida desesperada d’un matrimoni de Maó davant del seu pròxim desnonament

Des de mitjans 2015, la xifra de desnonaments de lloguer a Menorca supera el de les execucions hipotecàries. L’any passat 150 llogaters van haver de deixar casa seva, gairebé el mateix nombre que l’any 2011, durant la crisi econòmica.

Els serveis municipals és on primer salten les alarmes de casos com el de Raquel. Viu de lloguer al centre històric de Maó des de fa 4 anys però la propietària de la planta baixa no els va renovar el contracte. Ja no haurien d’estar ocupant l’habitatge però no en troben cap altre. Només tenen 400 euros d’ingressos i totes les ofertes immobiliàries són més cares. Ja han començat a empaquetar les seves pertinences perquè saben que l’ordre judicial és imminent.

En el cas de l’ajuntament de Maó, creuen que la prohibició del lloguer turístic i el fet d’incentivar el lloguer social als habitatges buits són clau perquè hi hagi més pisos assequibles.

20/11/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris