societat

Menorca suma el primer cas positiu en deu dies, mentre comença la reactivació econòmica

L'hospital comença a reprendre l'activitat ordinària, que només recuperen també els negocis amb cita prèvia

Menorca+suma+el+primer+cas+positiu+en+deu+dies%2C+mentre+comen%C3%A7a+la+reactivaci%C3%B3+econ%C3%B2mica

Aquest dilluns ja s’han notat les primeres mesures de desconfinament en l’àmbit social i econòmic. Són mesures encara tímides en un dia en què hem conegut un nou cas positiu a Menorca. Per tant, a l’illa, tornen a ser 11 els pacients actius de coronavirus. Una situació que els menorquins viuen amb dubtes i incerteses, però amb un bri d’optimisme. En aquest avanç cap a la nova normalitat, Menorca comença a recuperar activitat hospitalària. S’inicia un procés reactivació gradual. Avui s’ha obert un quiròfan per a operacions ambulatòries (que no requereixen ingrés) i en les consultes externes també se n’ha obert una de cada especialitat amb l’objectiu de cobrir, de forma progressiva, el 30% de les consultes que eren habituals abans d’aquesta crisi.

Pel que fa al nou positiu (que no ha arribat al Ministeri en les dades generals, però sí que es recull a les desglossades) ara mateix està confinat a casa seva. De manera que són dues les persones a les quals es fa el seguiment de la malaltia des de les Unitats de Vigilància Activa; de la mateixa manera que també hi ha un professional que passa la Covid-19 al seu domicili i dos més als qui se’ls fa un seguiment per tenir símptomes. A més, ahir es va confirmar que un resident al Geriàtric des Mercadal, amb patologia de base, havia recaigut. Es troba ingressat al Mateu Orfila, on hi ha cinc pacients a l’UCI i tres a planta.

Paral·lelament, a Menorca es comença a respirar un poc més d’ambient comercial; encara de forma tímida, amb molta prudència. Ben pocs restaurants han obert expressament per facilitar comandes per a emportar. Avui migdia, per exemple, al centre de Maó no n’hem vist cap de restaurant obert. Però a banda, els establiments considerats essencials (com farmàcies, òptiques, forns, estancs i quiosc) sí que hi ha alguna persiana més apujada. Els arxius tampoc no han obert.

Mentre, el PP ha criticat des de l’oposició que l’illa s’hagu quedat sense entrar ja a la fase 1 de desconfinament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El batle des Mercadal reclama a Salut més personal i metge les 24 hores al poble

La pressió assistencial també afecta encara l'hospital, on s'han ajornat una quarta part de les operacions previstes

La revetla més trista de Sant Sebastià

La "Llonguetada íntima" d'ahir o la sessió de puntxadiscos via streaming miren de pal·liar la tristor d'aquesta revetla tan atípica

Campos cobreix de plaques fotovoltàiques part de l’aparcament del polisportiu municipal

A totes les Illes hi ha 794 aparcaments públics i privats de més de mil metres quadrats que ocupen  279...

Malestar dins la Guàrdia Civil per l’aprovació de l’ordre que regula la productivitat

Representants de l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil després de reunir-se amb Armengol: Hem explicat a la presidenta que "els...