societat

Menorca suma el primer cas positiu en deu dies, mentre comença la reactivació econòmica

L'hospital comença a reprendre l'activitat ordinària, que només recuperen també els negocis amb cita prèvia

Menorca+suma+el+primer+cas+positiu+en+deu+dies%2C+mentre+comen%C3%A7a+la+reactivaci%C3%B3+econ%C3%B2mica

Aquest dilluns ja s’han notat les primeres mesures de desconfinament en l’àmbit social i econòmic. Són mesures encara tímides en un dia en què hem conegut un nou cas positiu a Menorca. Per tant, a l’illa, tornen a ser 11 els pacients actius de coronavirus. Una situació que els menorquins viuen amb dubtes i incerteses, però amb un bri d’optimisme. En aquest avanç cap a la nova normalitat, Menorca comença a recuperar activitat hospitalària. S’inicia un procés reactivació gradual. Avui s’ha obert un quiròfan per a operacions ambulatòries (que no requereixen ingrés) i en les consultes externes també se n’ha obert una de cada especialitat amb l’objectiu de cobrir, de forma progressiva, el 30% de les consultes que eren habituals abans d’aquesta crisi.

Pel que fa al nou positiu (que no ha arribat al Ministeri en les dades generals, però sí que es recull a les desglossades) ara mateix està confinat a casa seva. De manera que són dues les persones a les quals es fa el seguiment de la malaltia des de les Unitats de Vigilància Activa; de la mateixa manera que també hi ha un professional que passa la Covid-19 al seu domicili i dos més als qui se’ls fa un seguiment per tenir símptomes. A més, ahir es va confirmar que un resident al Geriàtric des Mercadal, amb patologia de base, havia recaigut. Es troba ingressat al Mateu Orfila, on hi ha cinc pacients a l’UCI i tres a planta.

Paral·lelament, a Menorca es comença a respirar un poc més d’ambient comercial; encara de forma tímida, amb molta prudència. Ben pocs restaurants han obert expressament per facilitar comandes per a emportar. Avui migdia, per exemple, al centre de Maó no n’hem vist cap de restaurant obert. Però a banda, els establiments considerats essencials (com farmàcies, òptiques, forns, estancs i quiosc) sí que hi ha alguna persiana més apujada. Els arxius tampoc no han obert.

Mentre, el PP ha criticat des de l’oposició que l’illa s’hagu quedat sense entrar ja a la fase 1 de desconfinament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La cancel·lació de Sant Joan provocarà importants pèrdues econòmiques als firaires

Només a les Balears, unes 70 famílies viuen directament del món de les fires

Els turoperadors vaticinen un descens del 68% del turisme anglès a Menorca al final de l’estiu

Confien que els anuncis en positiu des de les administracions ajudin a capgirar la situació

Alguns gimnasos han optat per impartir classes a l’aire lliure

Una fórmula que dona més tranquil·litat a alguns clients