X

Menorca suporta un 30% de sobrecàrrega de vehicles a l’agost

Un estudi encarregat pel Consell apunta a limitar els vehicles de lloguer per fer front a la saturació viària que es viu en temporada alta

21/11/2023

Menorca suporta un 30%25 de sobrecàrrega de vehicles a l’agost

Imatge d'arxiu.

Axel Camarasa

Menorca suporta un 30% més de vehicles a l’agost que el que recomana el Ministeri de Transports. Un excés que es dona durant tota la temporada alta, quan hi ha una gran presència de turistes. Així es desprèn de l’estudi encarregat pel Consell sobre l’ús del vehicle a l’illa. Segons aquest estudi, per complir amb els mínims acceptables que fixa el Ministeri, el nombre de vehicles s’hauria de reduir un 17% al juny, un 29% al juliol, un 30% a l’agost i un 19% al setembre.

Hores d’ara, la sobrecàrrega de la xarxa viària provoca que en alguns trams s’obtingui un nivell de qualitat inferior al recomanat. Concretament, això succeeix a la carretera general, entre Maó i Sant Lluís i entre Ciutadella i Cala Blanca.

Per afrontar la reducció de trànsit, l’estudi proposa diverses mesures. La majoria es dirigeixen als turistes, que es concentren en un termini curt de temps, es desplacen per tots els racons i ho fan per oci i no per obligació. Entre les conclusions, l’estudi apunta que caldria limitar els vehicles de lloguer, que representen la pràctica totalitat dels vehicles dels no residents. Només el 2% dels quals transporta el seu propi vehicle en vaixell. A més, es defensa que restringir les flotes de lloguer permet certa flexibilitat i aplicar limitacions a nivell geogràfic, horari, quilometratge o temps d’ús del vehicle. El Consell ha encarregat un altre estudi per analitzar la capacitat de càrrega de l’illa.

Notícies relacionades >

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris