X

Menorca triomfa a Campanet en un torneig de tir amb arc per a dones que han patit càncer de mama

Aquest esport és molt beneficiós per a aquelles que lluiten contra la malaltia, tant en l'aspecte físic com el mental

14/01/2024

Menorca triomfa a Campanet en un torneig de tir amb arc per a dones que han patit càncer de mama

Esport i salut s’han ajuntat aquest diumenge a Campanet amb la celebració del segon Trofeu Balear Arc i Salut Sala 2024. Un torneig que ha servit per reivindicar la importància de practicar tir amb arc per a aquelles dones que han tengut càncer de mama.

Apunten, disparen, encerten i reben medalles i copes. Però no parlam d’esports, perquè el Projecte Arkus és molt més que esports.

La vida d’una dona canvia quan li diagnostiquen un càncer de mama. Aquelles que el poden superar pateixen efectes secundaris. I aquí entra en joc el tir amb arc. Amb la vibració de l’arc cada vegada que disparen, ajuda a millorar la seva condició física, sobretot per a les que han desenvolupat un limfoedema.

Hi ha dos clubs a Menorca i un a Mallorca. S’entrenen, milloren la seva salut física, i també la mental, “sobretot en aquells dies en què el cap fa voltes i penses: per què m’ha tocat a mi”, assegura Conchita Rodríguez, una de les participants.

Tothom s’ho passa bé, és saludable… Però guanyar fa riure, així que totes competien ben concentrades. I la victòria en les dues categories ha anat cap a Menorca i la festa ha acabat, com ha d’acabar amb una victòria menorquina: amb ‘Un senyor damunt un ruc’.

14/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT