X

Menorca va invertir l’any passat 67.000 euros en comerç just

Les comandes directes a cooperatives de productes artesans garanteixen la dignitat dels treballadors de països subdesenvolupats

08/05/2021

Menorca va invertir l’any passat 67.000 euros en comerç just

Redacció

Cada any el segon dissabte del mes de maig se celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Aquest model compra de manera directa els productes i els serveis a un preu just, per tal d’afavorir els petits productors davant les grans multinacionals.

Les comandes a cooperatives que fan productes artesans a partir de materials com ceràmica o la fusta d’olivera són una manera de promoure el comerç just i també d’acostar-se a la realitat del país. A l’altra banda del món, Basma Barham, recull els encàrrecs, satisfeta que la pandèmia no hagi interromput les relacions amb Càritas, entitat amb la qual treballen des de 2012. Un fet que, assegura, ajuda a sobreviure els artesans que no ho tenen gens fàcil per vendre al seu propi país.

Amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, el Bisbat de Menorca ha organitzat un concurs de fotografia i sortejarà fins a tres cistelles amb productes de comerç just.

08/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris