societat

Menys incendis forestals que l’any passat, però “hem de mantenir la prudència”

Fins ara s'han cremat 33,3 hectàrees a causa d'incendis enguany, un 67% manco que en les mateixes dates de l'any passat

Menys+incendis+forestals+que+l%27any+passat%2C+per%C3%B2+%22hem+de+mantenir+la+prud%C3%A8ncia%22

A dia d’avui, només 33,3 hectàrees s’han cremat per incendis forestals a les Balears (s’han declarat 37 conats i 5 incendis). Això és un 67% manco que en les mateixes dates de l’any passat, quan ja s’havien cremat 100,32 hectàrees (s’havien declarat 75 conats i 7 incendis forestals ). El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha subratllat, però, que bona part de la diferència s’explica en el fet que, enguany, les Balears no han patit cap gran incendi forestal com el que es va declarar l’any passat a Cala Tuent.

Tot i la baixa xifra d’incendis d’enguany, Mir ha fet una crida a no refiar-se i a “extremar la precaució” en un context de temperatures molt altes i possibilitats reals d’arribar a ser extremes.

El conseller ha lloat “el gran èxit” en la campanya antiincedis “degut a la seva logística i sobretot també a la capacitat de prevenció”. L’Ibanat, segons ha explicat Mir, compta amb dos bases aèries antiincendis a Mallorca (Son Bonet i Petra); també a Menorca al Mercadal. I està en procés, ha assegurat el conseller, de “poder formalitzar” una base a sa Coma d’Eivissa.

 

Cinc nous helicòpters més àgils

L’aeròdom de Son Bonet s’ha convertit avui dimecres en l’escenari per mostrar la maquinària aèria de la campanya antiincendis d’enguany. Disposa d’una avioneta que, amb la seva càmera de gran precisió, sobrevola cada dia les Illes per vigilar i controlar si es genera algun foc. Aquesta aeronau també fa de torre de control per a la resta d’helicòpters mentre treballen durant l’extinció d’un incendi.

Enguany, l’operatiu disposa també de cinc nous helicòpters. Són un model més àgil que dona una resposta més ràpida en el temps d’acció. De fet, si abans es feia servir un helicòpter per incendi, ara se’n poden usa dos com aquest nou model. La cistella que hi porten carrega aproximadament 1.000 litres d’aigua en només 15 segons.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol