X

Mercadona elimina les bosses de plàstic en els 49 supermercats de les Balears

Melià Hotels suprimeix les botelles i les canyetes de plàstics a tots els seus hotels

09/08/2018

Mercadona elimina les bosses de plàstic en els 49 supermercats de les Balears

Mercadona ha eliminat les bosses de plàstic habituals en els 49 supermercats que té a les Illes Balears. Ara ofereix tres tipus de bosses: la de paper, la de plàstic reciclat en un 60% i la de ràfia. Aquesta mesura s’implantarà a tots els supermercats d’Espanya al llarg del 2019.

Segons aquest supermercat, els clients han rebut el canvi amb bons ulls i recorda que, des de l’any 2011, ha reduït el consum de bosses de plàstic en un 95%, la qual cosa equival a 77 milions de bosses. Un estalvi de 465 tones de plàstic i una reducció de 310 tones de CO2.

Melià Hotels, amb centenars d’establiments a tot el món i una trentena a les Balears, ha canviat els 22 milions de botelles de plàstic que consumeixen anualment per les de vidre. Els més de 7 milions de canyetes de plàstic que utilitzaven cada any també són història; ara són de cel·lulosa i només se serveixen en còctels. Amb aquestes mesures, diuen, volen contribuir a reduir l’abocament de plàstic a la mar.

A les terrasses amb piscina, on no està permès servir menjar i beguda en recipients de vidre, ja no s’empren ni plats ni tassons d’un sol ús. Aquí, encara que no ho sembli, tot és reutilitzable.

09/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT