societat

Mercadona presenta una estratègia de reducció i reciclatge de plàstics amb vista al 2025

L'entitat ecologista Rezero considera que no es fa una aposta prou ambiciosa per eliminar el plàstic


A la parada “Queviures Germans Sastre” del mercat de Pere Garau venen productes a granel i ofereixen envasos de vidre i bosses de tela per endur-los. Però de vegades, ni tan sols cal, perquè molts clients hi van amb els seus propis envasos.

En grans supermercats no és tan fàcil fer compres cent per cent ecològiques. Tot i això, es fan passes per avançar en sostenibilitat. És el cas de la cadena Mercadona, que comença una estratègia amb la vista posada a l’any 2025. Entre altres coses, volen reduir els plàstics en un 25% i que els envasos siguin 100% reciclables.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i la consellera insular de la mateixa àrea, Aurora Ribot, han donat suport a la iniciativa, que comença a implantar-se, en primera instància, a l’establiment ubicat a Son Caliu, el més gran que l’empresa té a les Balears.

L’entitat ecologista Rezero considera que és una estratègia de “maquillatge” i que no s’aposta prou per l’eliminació del plàstic. Demana mesures més ambicioses i contundents i que es faciliti que el client pugui dur el seu envàs al supermercat per comprar a granel.

Rezero també reivindica que s’implanti el sistema de devolució i retorn d’envasos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc viatgers del primer vol internacional arriben a Palma sense una PCR negativa recent

Dels 60 passatgers que han arribat des de Colònia, cinc tindran una sanció de 600 euros per no presentar correctament...

El Col·legi d’Infermeria es mostra en contra que les farmàcies facin tests d’antígens

Les infermeres critiquen que les farmàcies no estan degudament habilitades per a tal fi i perquè es privatitzaria un servei...

Raixa acollirà un refugi de la Ruta de Pedra en Sec

La inversió estimada del projecte és de devers 3 milions i mig d'euros i les obres començaran l'any 2022

Reclamen solucions perquè Sóller no desperti cobert de fum

L'associació Sóller per l'Aire reclama solucions per minimitzar el fum de cremes, estufes i vehicles