X

“Merkel” aprofundeix en les polítiques migratòries de la cancillera al 2015

El director Stephan Wagner narra a la pel·lícula les decisions que va prendre la cancellera alemanya davant la crisi dels refugiats

31/07/2020

“Merkel” aprofundeix en les polítiques migratòries de la cancillera al 2015

Fa 5 anys de les imatges dels refugiats sirians que fugien de la guerra. El drama humanitari va sacsejar Europa, que havia d’afrontar una crisi i donar una resposta a l’arribada de milers de refugiats. Angela Merkel va liderar aquesta resposta quan va decidir obrir les fronteres d’Alemanya. El director Stephan Wagner narra a la pel·lícula ‘Merkel‘ les decisions que va prendre la cancellera alemanya.

“La pel·lícula no crec que sigui sobre una Merkel com a líder europea. Crec que pot servir per entendre el desenvolupament que va fer la cancillera durant el 2015 per arribar al lideratge en què la veim ara”, explica Wanger.

Poques són les pel·lícules sobre figures polítiques. El director alemany reconeix que no s’ha de caure en la propaganda i que sempre s’ha de fer sobre els fets. “Les pel·lícules de polítics en mans adequades poden ser molt útils. Però sempre que es basin en els fets. És molt important que aquests es respectin. Sobretot en el 2020, quan tenim líders polítics que no ho fan”.

El film narra frenèticament els esdeveniments polítics i s’hi han fet servir imatges reals dels refugiats per contextualitzar. ‘Merkel’ s’estrena aquest divendres vespre a l’Atlàntida Film Fest.


Les estrenes són les protagonistes de la segona jornada de l’Atlantida Film Fest
Arrenca la desena edició de l’Atlàntida Film Fest

31/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT