Ciència i tecnologia

Més a prop de descobrir l’origen de la COVID-19 i la seva transmissió

L'OMS descarta que el virus es produís en un laboratori


Demà farà un mes que 34 científics es troben a Wuhan en una missió conjunta de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Xina amb dos objectius clars. Un, aclarir els primers dies de la pandèmia. L’altra, esbrinar l’origen del virus i com es va acabar contagiant als humans. I és precisament aquesta setmana vinent que es publicarà un informe resum de les conclusions extretes de les conclusions. El definitiu sortirà a la llum al llarg de les setmanes següents.

Des de l’OMS expliquen que en aquests moments continuen obertes gairebé totes les hipòtesis de com va arribar la Covid-19 als humans. La que pren més força, però, és la que el virus saltés d’un animal a un intermediari amfitrió i després a les persones. Tot i això, també consideren la possibilitat que es transportés a través d’una cadena de fred o que botés dels animals als humans.

Ara bé, l’OMS anuncia que es descarta la probabilitat que el coronavirus es fes en un laboratori, per la qual cosa, de moment, no continuaran investigant en aquesta línia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La població de ferreret a Mallorca s’ha duplicat en els últims 30 anys

El Servei de protecció d’espècies ha comptabilitzat un total de 29.581 larves. La població manté la seva tendència a l'alça...

La UIB se suma a la Nit Europea de la Recerca

Investigadors de la universitat han fet petites xerrades per explicar als passatgers del tren els objectius principals de la recerca...

Els investigadors esperen que la cura del càncer arribi al 70 per cent dels pacients el 2030

Avui es commemora el Dia Internacional de la Investigació Contra el Càncer

La comunitat científica de les Illes es prepara per celebrar aquest divendres la Nit de la Recerca

Més de 350 ciutat europees s'afegeixen a aquesta inciativa amb la qual es pretén acostar la tasca dels científics a...