Més atur i manco ocupació a les Illes durant el primer trimestre

800 treballadors manco i 4.600 aturats més que fa un any, segons l'EPA


Amb manco ocupació i més atur. Així ha estat el primer trimestre d’enguany a les Illes, segons l’Enquesta de Població Activa. Hi ha hagut 800 treballadors manco que ara fa un any i 31.600 menys que el trimestre anterior.

Pel que fa a l’atur, se situa en  103.100 persones. 4.600 més que al primer trimestre de l’any passat i 28.000 més que als darrers tres mesos de 2017. Unes xifres que no sorprenen al Govern, perquè és el segon any consecutiu que passa, tot i que diu que fa falta millorar

L’increment de la població activa en 3.800 persones més en un any i en 17.500 més pel que fa a la població en edat laboral contribueix, apunta el Govern, a aquestes xifres.

Valoració dels sindicats

CCOO apunta el mateix; afegeix que la pujada de l’atur també té a veure amb l’increment de la contractació indefinida, amb 1.700 persones més que l’any passat i, també, dels fixos discontinus. Una figura, ha explicat la Secretària d’Ocupació Yolanda Calvo, que es comptabilitza com aturada si encara no han estat cridats a la reincorporació.

L’activitat econòmica de la temporada baixa hauria d’haver servit, asseguren els sindicats, perquè hi hagués més contractacions.

La patronal Caeb, per la seva part, parla de fase madura, i apunten que això era d’esperar.

L’EPA situa les Illes com la comunitat amb un menor pes de l’atur de llarga durada. En un any, s’ha reduït més d’un 15% i se situa en 22.700 persones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |