societat

Més de 1.000 dones han de rebre protecció policial per la violència masclista que pateixen

Enguany, a les illes, 3 homes han mort les seves parelles o exparelles


A Balears més de 1.000 dones, víctimes de violència masclista, reben protecció i seguiment per part de la Policia Nacional i la Policia Local de Palma, en el cas de la capital balear. La pandèmia, però especialment el confinament, van fer que la protecció s’intensificàs. Enguany, a les Illes, tres homes han mort les seves parelles o exparelles.

Entre tots els municipis de Balears on la Policia Nacional té presència, protegeixen 820 víctimes. I a aquestes s’hi han d’afegir 250 de les quals s’encarrega la Policia Local de Palma. Una protecció que es va intensificar durant el confinament.

Des del començament d’any, la Unitat de la Família i la Dona, la UFAM de la Policia Nacional, ha rebut un 10% menys de denúncies relacionades amb la violència masclista. I les relacionades amb agressions sexuals han minvat fins i tot més, en devers un 30%. Malgrat això, la xacra de la violència de gènere està lluny d’erradicar-se.

D’aquesta manera, han percebut un increment dels episodis amb joves, i fins i tot menors, implicats.

Enguany 3 dones han estat assassinades. Lillemor, de 52 anys i nacionalitat sueca, va morir a l’Hospital de Son Espases 8 dies després de ser, presumptament, apallissada pel seu marit, amb antecedents per violència de gènere, i una ordre d’allunyament que havia expirat.

El 15 d’octubre, el cos d’Habibe, de nacionalitat búlgara i 36 anys, va aparèixer a l’interior d’un vehicle a la benzinera de Peguera. Devora, hi havia el cos de qui, segons la Guàrdia Civil, l’havia assassinada amb una escopeta abans de disparar-se a ell mateix.

El darrer crim és de principi de novembre. Antonio Cortés Cortés va matar presumptament la seva parella i mare dels seus 4 fills, Remedios, de 32 anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més de 200 petits empresaris participaran divendres en la protesta contra les restriccions

Ho asseguren els impulsors de la plataforma 'Afectats per la Covid. Menorca' que també reclamen mesures a llarg termini

Eivissa ja té els primers vacunats amb dues dosis contra la Covid-19

S'ha completat el cicle de vacunació de 97 persones amb l'administració de la segona dosi a 71 usuaris i 26...

Arriba a les Balears una nova remesa de vaccins amb 5.800 dosis

Després de diversos retards han arribat les dosis compromeses de cada dilluns

Cerquen un home de 33 anys desaparegut a Palma des de dimecres passat

Es tracta de l'actor Moritz Nino Manuel Bonin