societat

Més de 12.000 professionals del Servei de Salut ja s’han fet les proves de la covid-19

51 han donat positiu en la prova PCR (el 0,43% del total) i 247 tenen anticossos en sang (el 2,06% del total)

/EFE.


El Servei de Salut informa aquest dijous que ha fet les proves de detecció de la COVID-19 a 12.000 professionals del sistema sanitari. Aquestes proves s’han fet a totes les gerències del Servei de Salut. D’aquestes, 51 han donat positiu en la prova PCR, el que suposa un 0,43% del total. Per altra banda, per mitjà dels tests IgC, s’han detectat 247 professionals amb presència d’anticossos en sang. Això és el 2,06% del total.

El 22 d’abril es va posar en marxa un circuit per al cribratge i el diagnòstic de la COVID-19 dirigit als 18.000 treballadors del Servei de Salut. La Conselleria de Salut explica en un comunicat que l’estudi s’està fent en dues fases. En la primera, es varen fer les proves als professionals de l’atenció primària, dels hospitals i del 061; és a dir, a aquells que estan més exposats al SARS-CoV2. En la segona fase, que encara està en marxa, s’estan fent les proves a la resta dels treballadors.

El cribratge de professionals ja ha finalitzat a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, al SAMU 061 i a Gestió Sanitària de les Illes Balears (GSAIB).

Pel que fa a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, s’hi han fet 2.606 proves. D’aquestes, 4 PCR i 24 IgC han donat positiu, la qual cosa suposa un 0.15% i un 0,92% del total, respectivament.

A la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca s’hi han fet 1.695 proves, amb 4 PCR i 30 IgC amb resultat positiu. Això és un 0,24% i un 1,77% del total, respectivament.

De les 196 proves que s’han fet als treballadors del SAMU 061, 3 PCR i 4 IgC han donat positiu: un 1,53% i un 2,04% del total, respectivament.

Finalment, a GSAIB s’hi han fet 216 proves als seus treballadors. No hi ha hagut cap PCR amb resultat positiu, tot i que 2 IgG sí que l’han donat (un 0,93% del total).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Presó provisional sense fiança per a la dona que va matar presumptament la seva parella a Manacor

La jutgessa inicialment ha imputat a la detinguda un delicte d'homicidi

Un home sofreix una intoxicació lleu per inhalació de fum, després d’incendiar-se el seu pis a Palma

El succés ha ocorregut devers les 16h, quan s'ha produït un foc a la cuina d'un habitatge al carrer Francesco...

Els veïns de Maó accepten la decisió de suspendre la celebració dels actes de les Festes

Hi ha qui considera que es podrien dur a terme alguns actes amb totes les mesures de prevenció

Calvià tanca algunes de les platges que superaven els límits d’aforament permesos

Els accessos que s'han tancat han estat els de les platges de Buguenvíl·lia, Cala Comtessa, Illetes balneari i Illetes militar