societat

Més de 16 milions de persones usaren el transport públic interurbà a Mallorca el 2019

La xifra suposa un creixement del 4,2% respecte a l'any anterior


Més de 16,5 milions de persones van elegir el transport públic interurbà l’any 2019, el que suposa un creixement del 4,2% respecte a l’any anterior. En concret, més de 10 milions van optar pel bus del TIB, 4,8 pel tren i 1,3 pel metro, tot i que aquest darrer ha estat el mitjà de transport que més s’ha popularitzat aquest darrer any, amb un increment d’usuaris del 33%.

En els darrers quatre anys, la xifra d’usuaris s’ha incrementat una mitjana de 934.000 persones més cada any. Si es fa la comparativa, el 2015 el nombre d’usuaris totals fou de 12,8 milions, el 2016 de 13,8 milions. el 2017 de 15 milions i el 2018 de 15,9 milions.

Segons la valoració del Consell de Mallorca en un comunicat, les darreres dades demostren que es consolida la tendència de l’increment de passatgers a la xarxa del TIB. “La posada en marxa de serveis com les llançadores a espais naturals, l’Aerotib, el tren nocturn, l’electrificació de tota la xarxa de tren i les targetes infantil o jove han contribuït a aquest creixement”, expliquen.

A més, destaquen que la primera fase de la integració tarifària també ha incidit en aquest creixement, ja que durant l’any 2019 fins a 371.119 viatges es van fer amb la Targeta Ciutadana al metro de la UIB i 7.525.395 viatges es van fer amb Targeta Intermodal, 504.466 més viatges respecte a l’any 2018, el que suposà un increment del 7,19%.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La població acudeix a urgències de Son Espases un 30 per cent manco que fa un any

L'àrea té habilitat un espai delimitat i separat de la resta per prendre mostres al personal sanitari que pot tenir...

Armengol demana que les empreses d’activitats no essencials també puguin acollir-se als ERTO’s

La presidenta del govern balear ha recordat que l'economia balear depèn del sector turisme i que aquesta petició pretén vetllar...

Els experts alerten: el tancament d’escoles agreuja les desigualtats educatives

Es calcula que un mes sense classes equival a un retard cognitiu de quatre mesos i mig pels infants més...

Els comerciants de Menorca demanen ajudes per pagar el lloguer dels seus negocis tancats

Els de temporada no poden optar a les ajudes estatals per a autònoms perquè dia 14 de març no estaven...