societat

Més de 170 infants, eximits d’anar a classe per ser vulnerables a la Covid-19

Són estudiants que pateixen malalties com immunodeficiència i cardiopaties greus, entre d'altres


174 alumnes de Balears tenen el certificat mèdic que els eximeix d’assistir presencialment a classe per ser especialment vulnerables a la covid-19. Són estudiants que pateixen malalties com immunodeficiència i cardiopaties greus, entre d’altres.

La filla de na Maria és una d’aquests 174 alumnes vulnerables. “La meva filla té 14 anys, li varen diagnosticar immunodeficiència primària i una altra patologia greu”, explica Maria Stenzig. Amb aquest diagnòstic mèdic, van sol·licitar un certificat al seu immunòleg per aconseguir aquest permís. I ho van fer extensiu als altres dos fills.

Per illes, a Mallorca hi ha 145 alumnes que no van als centres. A Menorca, 11 i a Eivissa i Formentera, 18. Els exàmens, però, sí que són presencials. Maria Stenzig explica que els seus fills tenen molt interioritzades les mesures de seguretat. Entre elles, mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta o desinfectar-se les mans.

Persones amb un sistema immunitari més feble i que requereixen més atenció mèdica. En l’àmbit nacional, ja es treballa per establir un protocol d’urgència per reduir riscos als centres mèdics.

“Si ells estan baixos de defenses, potser no poden estar a una sala d’espera, per exemple, amb altres persones que poden tenir una pneumonia o altres tipus d’infeccions”, diu Rosa Escandell, Presidenta d’ABADIP.

Reducció dels temps d’espera, que siguin ingressats de manera aïllada, entre d’altres. Un protocol que, quan estigui enllestit, s’entregarà a la Conselleria de Salut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada