societat

Més de 170 infants, eximits d’anar a classe per ser vulnerables a la Covid-19

Són estudiants que pateixen malalties com immunodeficiència i cardiopaties greus, entre d'altres


174 alumnes de Balears tenen el certificat mèdic que els eximeix d’assistir presencialment a classe per ser especialment vulnerables a la covid-19. Són estudiants que pateixen malalties com immunodeficiència i cardiopaties greus, entre d’altres.

La filla de na Maria és una d’aquests 174 alumnes vulnerables. “La meva filla té 14 anys, li varen diagnosticar immunodeficiència primària i una altra patologia greu”, explica Maria Stenzig. Amb aquest diagnòstic mèdic, van sol·licitar un certificat al seu immunòleg per aconseguir aquest permís. I ho van fer extensiu als altres dos fills.

Per illes, a Mallorca hi ha 145 alumnes que no van als centres. A Menorca, 11 i a Eivissa i Formentera, 18. Els exàmens, però, sí que són presencials. Maria Stenzig explica que els seus fills tenen molt interioritzades les mesures de seguretat. Entre elles, mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta o desinfectar-se les mans.

Persones amb un sistema immunitari més feble i que requereixen més atenció mèdica. En l’àmbit nacional, ja es treballa per establir un protocol d’urgència per reduir riscos als centres mèdics.

“Si ells estan baixos de defenses, potser no poden estar a una sala d’espera, per exemple, amb altres persones que poden tenir una pneumonia o altres tipus d’infeccions”, diu Rosa Escandell, Presidenta d’ABADIP.

Reducció dels temps d’espera, que siguin ingressats de manera aïllada, entre d’altres. Un protocol que, quan estigui enllestit, s’entregarà a la Conselleria de Salut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició