societat

Més de 19.000 controls de COVID-19 als ports i aeroports de Balears

Les persones amb símptomes compatibles amb coronavirus han estat aïllades a les instal·lacions aeroportuàries i portuàries


La Direcció General de Salut Pública i Participació, juntament amb la Guàrdia Civil, ha realitzat més de 19.300 controls de coronavirus (COVID-19) als ports i aeroports de Balears. D’aquests, només 35 persones (el 0,18% del total) han presentat símptomes compatibles amb la malaltia, com es desprèn dels qüestionaris recollits fins al 16 d’abril i de les valoracions clíniques fetes en els triatges.

En concret, als ports s’han emplenat 10.346 formularis i en els aeroports, 8.958. Als ports, dels 10.346 passatgers i transportistes que han completat el qüestionari, 10.046 han declarat no tenir simptomatologia; 107 van indicar que tenien simptomatologia d’algun tipus i només tres persones, totes a Mallorca, van manifestar que tenien simptomatologia compatible amb COVID-19. Un total de 193 qüestionaris es van lliurar sense emplenar adequadament, encara que les persones estan identificades.

Així mateix, en el cas dels aeroports, dels 8.958 passatgers que han lliurat el qüestionari elaborat per Salut Pública, 8.728 han declarat que no tenia cap símptoma, 230 van indicar que tenien símptomes i 32 (30 a Mallorca i dos a Eivissa) han manifestat que tenien símptomes compatibles amb la COVID-19.

Les persones amb símptomes compatibles amb coronavirus han estat aïllades a les instal·lacions aeroportuàries i portuàries, avaluades i han rebut instruccions per tornar al seu domicili de manera segura i amb informació per contactar amb el sistema sanitari.


Salut realitza prop de 14.000 controls sanitaris a ports i aeroports de les Illes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vacances en Pau es farà de manera alternativa després de la suspensió pel coronavirus

Estava previst que un centenar d'infants arribassin a principis de juliol a Mallorca

Donen per controlat el brot de Palma, amb onze positius d’una família de quinze

Les persones de la família que tenen la Covid-19 estan bé de salut i es troben asimptomàtiques

Les cambreres de pisos reclamen protocols sanitaris clars abans que arribin els primers turistes

Tampoc no saben com es regularà la seva càrrega de feina en aquesta temporada atípica

Comença la reactivació econòmica a sa Pobla

Aquest diumenge la plaça del poble era plena de gent que aprofitava per anar a comprar al mercat